Zoek naar:

Lichtplanners haalt 300.000 euro op bij publiek voor piekfinanciering lopende orders


Lichtplanners haalt 300.000 euro op bij publiek voor piekfinanciering lopende orders

Heemstede, 2 maart 2017 - Lichtplanners uit Heemstede heeft € 300.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. Het adviesbureau dat met name retailers helpt bij het maken en implementeren van een optimaal lichtplan. De lening zal worden gebruikt om piekfinanciering op de bestaand orders in de lopende debiteurenportefeuille op te vangen. Dat doen ze normaal gesproken alleen door middel van factoring. De kosten van factoring zijn echter hoog. Met deze lening kunnen deze kosten worden teruggebracht.

Huib Arends, directeur en eigenaar van Lichtplanners: “We richten ons op de Nederlandse en Belgische retailer. We praten direct met de eindgebruiker zonder dat er een groothandel of elektricien tussen zit. Door deze korte lijnen horen we de wensen en eisen uit de eerste hand en zijn we in staat een nauwgezet lichtplan te maken, tegen de juiste prijs. Door deze aanpak groeien we de laatste jaren sterk. Maar met die groei namen ook de kosten voor factoring toe. Dat is een vrij dure vorm van financiering om de productiepieken op te kunnen vangen. Deze lening via Knab Crowdfunding is een uitkomst voor ons. Het is een veel gunstiger manier van het financieren van onze productiepieken.”

 

Als gerenommeerd lichtadviseur behoort Lichtplanners tot de top 10 van de lichtleveranciers binnen de retail. Steeds vaker wordt Lichtplanners ook gevraagd om met oplossingen voor magazijnen, op- en overslagruimtes, koel- en vriesruimtes en parkeergarages te komen.

 

René Frijters, oprichter van Knab: “De lening van Knab klanten aan Lichtplanners is de tiende lening aan een ondernemer sinds de start van Knab Crowdfunding in de zomer van 2016. We kunnen wel stellen dat we met deze toevoeging aan ons financiële platform raak hebben geschoten. Zowel bij ondernemers als klanten van Knab voorziet het in een flinke behoefte.”

 

Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn naar een snelle en gedegen financiering om hun groeiplannen te realiseren. Ondernemers met een financieringsbehoefte van € 50.000,- tot € 1.000.000 kunnen terecht bij Knab Crowdfunding. Knab Crowdfunding wordt aangeboden door Knab in samenwerking met Collin Crowdfund N.V. Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen. De investeringen in crowdfundingprojecten gaan via een Crowdfundingrekening bij Knab.

 

De looptijd van de lening is 48 maanden, inclusief een aflossingsvrije periode van 6 maanden met een lineaire maandelijkse aflossing over de laatste 42 maanden. Dit betekent dat er de eerste 6 maanden alleen rente betaald wordt en geen aflossing. Vanaf de 7e maand wordt er aflossing en rente betaald. De rente bedraagt 8% gedurende de gehele looptijd.