Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Licross van Osram maakt toepassingen mogelijk die veel verder gaan dan licht alleen


Licross van Osram maakt toepassingen mogelijk die veel verder gaan dan licht alleen

Met denieuwe Licross lichtlijnbiedt Osram Lighting Solutions een flexibele en toekomstbestendige basis voor talloze toepassingen in de industrie en de detailhandel. Het systeem vormt de basisstructuur voor alle verlichtingstaken en biedt bovendien talloze zeer nuttige functies naast alleen verlichting dankzij een uitgebreid pakket sensoren, de e:cue Sympholight lichtbedieningssoftware en databeheer via de cloud.

Als holistisch verlichtingsoplossing ondersteunt Licross moderne industriële bedrijven om de efficiëntie van hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun productieprocessen te optimaliseren. Het systeem biedt een overzicht van bedrijfsmiddelen zoals werknemers, energie en systemen. Ook kunt u het potentieel voor optimalisatie identificeren en direct beginnen met verbeteringsmaatregelen.
Sensoren kunnen op elk moment in de lichtlijn worden geïntegreerd, bijvoorbeeld voor daglicht- of bewegingsafhankelijke bediening van verlichting,meting van omgevingsomstandigheden (bijvoorbeeld temperatuur en vochtigheid) en het gebruik van zalen. In combinatie met het Symphograph databeheersysteem via de cloud kunnen de energieverbruiks-en onderhoudsstatusgegevens (voor predictief onderhoud) van de verlichtingsinstallatie worden vastgelegd, geanalyseerd en gevisualiseerd, evenals informatie over omgevingsomstandigheden en bewegings-en gebruiksprofielen in een zaal (warmtebeeldregistratie).

Symphograph wordt uitgevoerd op het nieuwe Lightelligence cloudplatform van Osram en maaktgebruik van de diensten die specifiek voor de verlichtingsindustrie zijn ontwikkeld.

De nieuwe lichtlijn is voorzien van een functioneel ontwerp en scoort ook met hoge flexibiliteits- en investeringsveiligheidsniveaus. Het systeem kan ook op elk moment aan veranderingen in het gebruik van ruimtes worden aangepast en kan worden uitgebreid met extra sensoren. De robuuste serie armaturen is leverbaar tot beschermingsklasse IP64 en biedt veel verlichtings inzetmogelijkheden met nieuwe verlichtingstechnologieën voor alle mogelijke toepassingen in de industrie en de detailhandel. Met de afstelbare witte versie is het bijvoorbeeld mogelijk de kleurtemperatuur en lichtintensiteit aan te passen om het daglichtverloop te simuleren, waardoor het bioritme van werknemers wordt geactiveerd. Dergelijke verlichtingsoplossingen waarbij de mens centraal staat, ondersteunen het concentratie-en prestatievermogen van werknemers en kunnen zodoende ook de productiviteitsniveaus op de arbeidsplaats verbeteren.

Er kunnen bij voorbeeld Einstone zenders (intelligente bakens voor op locaties gebaseerde   services) worden geïntegreerd ter ondersteuning van de detailhandel om inzicht te krijgen in de routes van klanten en om producten en reclamecampagnes op opvallende manieren te promoten.

Ook kunnen leveranciers via mobiele eindapparaten met klanten communiceren om hun aandacht bijvoorbeeld op speciale aanbiedingen te vestigen.

In combinatie met sensortechnologie, lichtmanagement en databeheer via de cloud vertegenwoordigt de nieuwe lichtlijn

Licross van Osram een toekomstbestendig en zeer flexibel holistisch concept.