Zoek naar:

Lighting Design Academy introduceert de volgende stap in lichtonderwijs


Lighting Design Academy introduceert de volgende stap in lichtonderwijs

Dat de vraag naar lichtonderwijs groot is blijkt aan het aantal deelnemers aan de lichtopleidingen welke van start gingen in september. Zo startte afgelopen maandag het 1e jaar van de opleiding Hogere Verlichtingstechniek (HVT) met 13 deelnemers en ging de 4e editie van de opleiding HBO lichtontwerp van start met 24 deelnemers.

Dat de lichtmarkt volop in beweging is blijkt uit de toestroom van nieuwe informatie. De overgang van conventionele verlichting richting led is in volle gang met daarbij de toenemende vraag naar kennis op het gebied van kleurbeoordeling, lichtsturingen, normen en regelgeving, human centric lighting e.a. De ontwikkelingen gaan razendsnel, nieuwe kennis en inzichten komen continue beschikbaar. Om deze kennis up to date te houden is besloten om het lesmateriaal dit schooljaar volledig digitaal aan te bieden op een tablet die elke student heeft ontvangen. (zie foto)

Op deze manier kunnen wijzigingen gedurende het schooljaar snel worden aangepast en heeft de student, ook tegen het einde van de opleiding, de beschikking over het meest up to date materiaal.


Lesmateriaal op een tablet is wederom een nieuwe stap in het professionaliseren van lichtonderwijs. Een ontwerper heeft steeds meer kennis nodig in de nog altijd groeiende lichtbranche. Kennis is een absolute must, maar bijblijven in de materie een uitdaging.  Om deze materie goed over te brengen worden er diverse gastsprekers en docenten ingeschakeld, elk met hun eigen expertise. De docenten zijn alle expert in een deelgebied en werkzaam in de branche.

Meerwaarde van beide opleidingen is dat de lessen verzorgd worden vanuit diverse locaties. Zo worden er inspirerende locaties bezocht en zullen er lessen worden verzorgd in de showrooms van lichtfabrikanten en onderzoeksinstellingen. De deelnemers maken op deze manier kennis met de bedrijven, hun medewerkers en er wordt direct aan een netwerk gebouwd.

 

De deelnemers aan de opleiding Hogere Verlichtingstechniek en HBO lichtontwerp zijn de eerste groep welke met deze nieuwe leermethode zullen gaan werken. Tijdens beide opleidingen zal een uitgebreid curriculum met onderwerpen speciaal samengesteld  voor de opleiding voorbij komen. In 22 avonden wordt een verdere verdieping in het vakgebied licht aangeboden. Gedurende deze 9 maanden zullen de studenten afkomstig uit diverse disciplines zoals interieurarchitecten, architect, theater belichters, adviseurs, lichtontwerpers, ambtenaren, installateurs e.a. zich de kennis van licht eigen maken.