Zoek naar:

Livingprojects installeerde en programmeerde de verlichting voor Villa Pardoes


Livingprojects installeerde en programmeerde de verlichting voor Villa Pardoes

Kaatsheuvel - Na een grote verbouwing werd Villa Pardoes 7 januari feestelijk heropend. Door het positieve effect dat een verblijf bij Villa Pardoes op de gezinnen heeft, is de wachtlijst de afgelopen jaren enorm opgelopen. Door de verbouwing is de capaciteit met vijftig procent uitgebreid. Naast de vier extra huisjes, is er een chillruimte, een knutselkamer, een snoezelkamer en een bubbelparadijs bij gekomen. Naar ontwerp van Christel van Eck van OttenVanEck architecten en vormgevers, installeerde en programmeerde Livingprojects de dynamische 'onderwater' verlichting in het bubbelparadijs.

“Ten opzichte van de oude situatie, moest de nieuwe wellness een knusser en beschutter gevoel geven,” vertelt Christel van Eck. “Om dit te bereiken hebben we de ramen waar men van de binnenplaats bij de wellness naar binnen kon kijken veranderd in kleine nisjes waar sfeerverlichting in is geplaatst. Op deze manier geeft het bubbelparadijs een gezin meer privacy en rust. Waar voorheen twee whirlpools in een verhoging lagen en kinderen in een tillift moesten worden gezet om bij het bubbelbad te komen, is nu een groot bubbelbad geplaatst dat is verzonken in de vloer. Een stuk praktischer allemaal,” legt Van Eck uit.

Naast het grote bubbelbad is er een douche, een grote loungebank en een groot televisiescherm geplaatst zodat de kinderen al badderend een tekenfilm kunnen kijken.
Om het thema van de onderwaterkamer helemaal door te voeren is op een van de wanden een zee rif te zien met tropische vissen, koraal en een levensgrote dolfijn te zien. “Ik wilde de beleving zo volledig mogelijk maken. Het licht moest daarom de illusie van een waterspiegeling nabootsen. Een dynamisch lichtspel dat zachtjes kabbelt van zeegroen naar lichtblauw,” zegt Van Eck.

“In een voorgaand Villa Pardoes’ project; de Poef, heb ik het interieurontwerp aangepast aan het lichtplan van Livingprojects. Omdat daar zulk kleurig en krachtig licht kan worden gemaakt, heb ik het interieur zo neutraal mogelijk gehouden. Het interieur kan daar de kleuren aannemen van het licht. Bij het bubbelparadijs heb ik zelf een lichtontwerp gemaakt en in mijn ontwerp opgenomen. Het eindresultaat is 1 op 1 over de visual te leggen. De zogenaamde waterpegels boven het bubbelbad geven precies de sfeer die ik voor ogen had. Als creatief is het prettig om samen te werken met een technische partij die een idee niet alleen begrijpt, maar ook exact zo kan realiseren. Daarmee wordt de stap van een ontwerp naar een prachtig product heel erg klein,” aldus een tevreden Van Eck.