Zoek naar:

Makro Nieuwegein als eerste Nederlandse vestiging volledig uitgerust met innovatieve ledverlichting


Makro Nieuwegein als eerste Nederlandse vestiging volledig uitgerust met innovatieve ledverlichting

Voor wie wel eens in een oudere Makrovestiging is geweest, gaat er een wereld open bij het betreden van de gerenoveerde vestiging in Nieuwegein.

Een nieuwe presentatie van de producten, een netwerkplein met verse koffie en belegde broodjes en een hoge mate van toegankelijkheid voor ‘de gewone consument’. “We hebben samen met Makro de transitie ingezet van een traditionele groothandel naar een nieuwe winkelformule. Waarin producten anders gepresenteerd worden en waar sfeer en beleving een belangrijke rol spelen”, aldus Lex Visser, Key Account Manager Retail Lighting bij TRILUX.

“Leuk detail: dit is de eerste Makrovestiging welke volledig is uitgerust met professionele led armaturen”, zo vervolgd Visser zijn verhaal “een ontzettende eer voor TRILUX om deze primeur te verzorgen.” Maurice Loozen, Facility Manager binnen Makro, haakt hierop in. “De keuze voor led was eigenlijk snel gemaakt. De berekeningen die wij vooraf met elkaar hebben gemaakt lieten zien dat de investering in dit complete lichtconcept, dankzij de besparingen op energie- en onderhoudskosten, binnen twee tot drie jaar is terugverdiend.”

De essentiële rol van verlichting in de nieuwe winkelformule

Makro is begin 2016 een nieuwe koers ingeslagen. De keten wil meer overzichtelijkere vestigingen creëren waarbij de focus ligt op food en food-gerelateerde producten. “Bij een nieuwe winkelformule hoort ook een nieuwe presentatie van de producten”, aldus Loozen. “Dat heeft gevolgen voor de traditionele manier van het verlichten van onze vestigingen. We maken in ons nieuwe concept nadrukkelijk een onderscheid tussen productgroepen. Om een voorbeeld te geven, is bij food artikelen een compleet ander verlichtingsconcept gewenst dan bij non-food artikelen.“

Visser haakt hierop in. “Het juiste lichtconcept speelt een uitermate belangrijke rol in de presentatie van producten en daarmee het stimuleren van de verkoop.” Visser legt uit hoe dat bij de Makro in Nieuwegein is te herkennen: “Op de damesconfectie afdeling is een warme lichtkleur geïnstalleerd, terwijl wij op de cosmetica afdeling een koudere lichtkleur hebben geadviseerd. Dit is gedaan om de emoties, het gevoel en daarmee het koopgedrag van de consument te beïnvloeden.”

“Maar kijk bijvoorbeeld ook naar de versafdelingen”, vervolgd Visser zijn verhaal. “Of het nou gaat om brood, groenten, vlees of vis. Iedere afdeling en ieder type product heeft zijn eigen kenmerken en verdient daarmee een specifieke led en lichtkleur. Wij hebben Makro hierin, met onze jarenlange ervaring op het gebied van retail verlichting, optimaal kunnen adviseren.”

Meedenkende partner

Loozen is ontzettend te spreken over de rol die TRILUX heeft gespeeld in de transitie van de Makro vestiging in Nieuwegein. “Wij zijn als Makro momenteel zoekende naar de positionering om het winkelen tot een beleving te maken. Ik geloof dat TRILUX de perfecte partner is in deze transitie. Zij hebben als verlichtingsexperts alles in huis om onze de ideeën en concepten, die wij als retailer in ons hoofd hebben, te implementeren en realiseren.”

Loozen vervolgd “Ik ervaar TRILUX hierin als een partner die meedenkt. Ook in het traject nadat de verlichting al is geïnstalleerd, blijft men nauw betrokken bij het project om kleine wijzigingen op het verlichtingsconcept door te voeren. Dat maakt TRILUX voor mij tot een partner die innovatief is, focus op de klant heeft en zich probleemoplossend profileert.”

Bekijk hier het interview via YouTube
Interview met Maurice Loozen (Facility Manager Makro), Kasper ter Braak (Store Manager Makro), Lex Visser (Key Acccountmanager TRILUX)