Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Metamorfose Markt Posterholt met straatlantaarns DE NOOD


Metamorfose Markt Posterholt met straatlantaarns DE NOOD

POSTERHOLT Na jaren van voorbereiding en maanden van werk is de herinrichting van de Markt en Hoofdstraat in Posterholt, gemeente Roerdalen afgerond. Op donderdag 4 januari 2018 is de Markt officieel geopend door gedeputeerde Eric Geurts en wethoud

Reeds langere tijd bestond de wens van bewoners en ondernemers om de kern van Posterholt (gemeente Roerdalen) aantrekkelijker te maken voor haar bewoners en vele bezoekers. In 2016 zijn de herinrichtingsplannen met bewoners en ondernemers besproken. Inmiddels is de herinrichting van de Markt en Hoofdstraat in Posterholt volledig afgerond en officieel en feestelijk geopend.

De gemeente heeft de bestrating en een groot deel van de bomen en het groen vervangen. Bijzonder detail in de inrichting, is de in het straatwerk opgenomen contouren van drie kerken (kapellen) die ooit op de markt hebben gestaan. Verder is het meubilair vervangen en de oude straatlantaarns.

“Verschillende inwoners hebben gevraagd of we dezelfde verlichting willen plaatsen als in het centrum.”

Edwin Kocken en Jan Trommelen, gemeente Roerdalen over de verlichting op de Markt: “Van oudsher staan op de Markt en in de Hoofdstraat van Posterholt antieke lichtmasten. Deze horen in Posterholt en daarom wilde wij deze graag terug laten komen in de nieuwe inrichting. Door ze op te knappen en te voorzien van nieuwe LED armaturen hebben we de masten kunnen behouden en voldoet het verlichtingsniveau weer aan de eisen en wensen van de huidige tijd. We zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van een andere weg in Posterholt. Verschillende inwoners hebben gevraagd of we dezelfde verlichting willen plaatsen als in het centrum. Een mooier compliment kunnen we denk ik niet krijgen."

Lees het volledige bericht op www.denood.info