Zoek naar:

Nationaal Congres Openbare Verlichting - 21 januari 2016- Energiebesparing in een ander licht


Nationaal Congres Openbare Verlichting - 21 januari 2016- Energiebesparing in een ander licht

Op donderdag 21 januari a.s. vindt het Nationaal Congres Openbare Verlichting van de NSVV plaats in Expo Hoevelaken. Hét congres voor iedereen die werkt met openbare verlichting. Het thema dit jaar is: Energiebesparing in een ander licht.

Het juiste licht op het juiste moment op de juiste plaats. Dat is waar de NSVV zich al ruim 75 jaar sterk voor maakt. Het Nationaal Lichtcongres van de NSVV is vanaf 2016 gesplitst in een Nationaal Congres Openbare Verlichting in januari en een Nationaal Congres Binnenverlichting op 18 juni 2016. Er is uitgebreid aandacht voor de laatste inzichten en ontwikkelingen met als uitgangspunt: verlichting in Nederland naar een hoger niveau tillen.

Primeur
Het thema van dit jaar – Energiebesparing in een ander licht – is actueler dan ooit, nu alle overheden werken aan het verduurzamen van hun openbare verlichting in het kader van onder andere het Energieakkoord en de Klimaattop. Dyana Loehr is coördinator Energieakkoord-doelstellingen openbare verlichting bij Rijkwaterstaat en monitort de stand van zaken van de Energieakkoord-doelstellingen voor openbare verlichting (OVL) en verkeersregelinstallaties (VRI's). Tijdens het congres presenteert zij de resultaten van de monitoring tot en met 2015. “Het gaat dan over de landelijke energiebesparing in OVL en VRI's, het percentage energiezuinige OVL en het gaat over OVL met slim energiemanagement”, zegt Loehr. “Het Nationaal Congres OVL heeft de primeur van de uitkomsten. De individuele resultaten worden in de week na het congres naar alle deelnemende overheden gemaild.”

Bedrijvenmarkt
Op de bedrijvenmarkt presenteren verschillende bedrijven uit de OVL-markt hun oplossingen en noviteiten voor veilig,  functioneel en duurzaam licht in de samenleving. Deze markt biedt bedrijven, overheden en kennisinstellingen de mogelijkheid om zich te presenteren. Er zijn nog enkele standruimtes beschikbaar.

Klik hier voor het Programma Nationaal Congres Openbare Verlichting