Zoek naar:

Nieuwe Atlético Madrid-stadion wordt eerste ter wereld met LED-verlichting van Philips Lighting voor veld, gevel en ontvangst- en horecaruimtes


Nieuwe Atlético Madrid-stadion wordt eerste ter wereld met LED-verlichting van Philips Lighting voor veld, gevel en ontvangst- en horecaruimtes

Madrid, Spanje - Philips Lighting en Atlético Madrid hebben een overeenkomst gesloten voor levering van de verlichtingssystemen voor het nieuwe stadion in de Spaanse hoofdstad. Philips Lighting wordt de eerste officiële verlichtingspartner van Atlético Madrid voor de komende vier voetbalseizoenen. Daarnaast wordt het stadion als eerste ter wereld uitgerust met Philips ArenaExperience, een innovatief en multifunctioneel LED-stadionverlichtingssysteem.

Het nieuwe stadion van Atlético Madrid telt 67.000 zitplaatsen en wordt uitgerust met de meest innovatieve LED-verlichtingstechnologie van Philips Lighting. Het veld, de openbaar toegankelijke ruimtes, de gevel, het dak en de Atlético Madrid Premium- en VIP-ruimtes (de zogeheten Neptuno-ruimtes) worden allemaal voorzien van digitale LED-verlichting die onovertroffen lichtkwaliteit en een nieuwe kijkervaring biedt. De dynamische verlichtingsfuncties maken het onder andere mogelijk om de kleuren van de teams bij elke wedstrijd te projecteren, om zo de fans extra enthousiast te maken bij binnenkomst in het stadion. Het systeem kan tevens de kleur van de verlichting aanpassen bij een doelpunt, of worden ingezet bij lichtshows die specifiek worden ontworpen voor elke gelegenheid. Het spectaculaire dak zal boven het veld ‘zweven’ en wordt uitgerust met het Philips VayaFlood-LED-verlichtingssysteem, dat meer dan 16 miljoen kleuren kan weergeven. Het VayaFlood-systeem en de gevelverlichting kunnen met behulp van de dynamische Philips ColorKinetics-technologie worden gecombineerd om schitterende lichtshows te creëren voor de bezoekers. Dit dynamische verlichtingssysteem kan reageren op de gevelverlichting, maar ook onafhankelijk worden bediend.
Het nieuwe Philips ArenaVision-veldverlichtingssysteem wordt uitgerust met 336 LED-schijnwerpers die vanaf het voetbalseizoen 2017-2018 in gebruik worden genomen. De verlichting garandeert optimale beeldkwaliteit bij de transmissie van televisiesignalen en voldoet aan de nieuwste La Liga-, UEFA- en FIFA-normen voor tv-uitzendingen. De schijnwerpers kunnen bovendien onmiddellijk worden in- en uitgeschakeld of worden gesynchroniseerd in spectaculaire lichtshows, niet alleen vóór en na de wedstrijd maar ook tijdens de rust.

De exclusieve Atlético Madrid Premium- en VIP-ruimtes worden uitgerust met zeer zuinige en hoogwaardige LED-verlichting die naar verwachting een energiebesparing van ruim 60% zal opleveren in vergelijking met traditionele technologie. Bezoekers zullen genieten van de warme en exclusieve uitstraling van deze ruimtes, wat zal bijdragen aan de sportieve ervaring bij elke wedstrijd. De vele verlichtingsmogelijkheden maken het bovendien mogelijk om het nieuwe stadion snel en eenvoudig in te zetten voor uiteenlopende evenementen, van voetbalwedstrijden tot concerten. Dit zal extra opbrengsten opleveren en Atlético Madrid helpen om de gemiddelde verblijfsduur van bezoekers aan deze evenementen te vergroten. Dankzij de uitgebreide technische mogelijkheden van het verlichtingssysteem wordt de nieuwe thuisbasis van Atlético Madrid één van de meest innovatieve en geavanceerde stadions ter wereld, en een nieuwe blikvanger aan de skyline van Madrid.