Zoek naar:

Nieuwe draadloze standaard voor slimme verlichting: LEDVANCE lanceert LED lampen voor ZigBee 3.0


Nieuwe draadloze standaard voor slimme verlichting: LEDVANCE lanceert LED lampen voor ZigBee 3.0

Sinds augustus zijn er twee slimme lampen op basis van de standaard ZigBee 3.0 verkrijgbaar. Er volgen binnenkort meer slimme producten.

LEDVANCE lanceert als een van de eerste lichtfabrikanten lampen uit het Smart+ assortiment voor de nieuwe draadloze standaard ZigBee 3.0. Het ZigBee 3.0 protocol brengt een aantal verschillende draadloze ZigBee profielen samen voor een betere communicatie. Daarnaast zorgt dit voor het waarborgen van een grotere gegevensveiligheid.

Via ZigBee kunnen veel slimme verlichtingsproducten worden gestuurd. Deze versie, ZigBee 3.0, maakt het mogelijk eerdere ZigBee profielen, waarmee ook apparaten uit andere productcategorieën kunnen worden gestuurd, samen te brengen in één draadloos profiel. Hierdoor verbetert de onderlinge compatibiliteit tussen apparaten en kunnen gebruikers deze makkelijk installeren, integreren en sturen. Een ander aanzienlijk voordeel van ZigBee 3.0 is een verbeterde gegevensbeveiliging.

In deze nieuwe standaard krijgt elk afzonderlijke product een unieke ID in de vorm van een QR-code. Bij het scannen van de codes tijdens het installatieproces wordt een point-to-point gegevensverbinding tot stand gebracht die een betere beveiliging biedt tegen aanvallen door derden. Dankzij achterwaartse en voorwaartse compatibiliteit werken oudere ZigBee 2.0 lampen, armaturen en slimme apparaten ook samen met de nieuwe ZigBee 3.0 producten in een netwerk. Bestaande verlichtingsproducten hoeven niet te worden vervangen. Net als voorheen kunnen apparaten met ZigBee 3.0 een onderling netwerk vormen waarin elk apparaat als een versterker optreedt. De signaaloverdracht is daardoor betrouwbaar en stabiel. Het draadloze bereik tussen de apparaten in een gebouw of huis is erg groot.

Geleidelijke uitbreiding van het Smart+ assortiment voor ZigBee 3.0
LEDVANCE, het toonaangevende verlichtingsbedrijf, heeft afgelopen zomer twee lampen voor de nieuwe standaard in haar Smart+ assortiment opgenomen. De Smart+ Candle E14 Dimmable White met 470 lumen is bijvoorbeeld geschikt voor sfeervolle kamerverlichting, terwijl de Smart+ Spot GU10 Dimmable met 350 lumen modernere plafondverlichting biedt. De twee lampen kunnen in een compatibel Smart Home systeem worden geïntegreerd en vervolgens soepel worden bediend via een app of, indien beschikbaar, via stembesturing. Beide producten communiceren via de nieuwe ZigBee 3.0 en zijn daardoor gereed voor lichtmanagementsystemen van de toekomst. LEDVANCE is van plan haar Smart+ assortiment voor ZigBee 3.0 de komende tijd uit te breiden.

Ga voor meer informatie over het Smart+ assortiment van LEDVANCE naar https://smartplus.benelux.ledvance.com/nl/