Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Nu op de markt: Metronomis LED plaatoplossing van Saled


Nu op de markt: Metronomis LED plaatoplossing van Saled

In samenwerking met SPIE Infratechniek en verschillende gemeenten ontwikkelde LED leverancier Saled onlangs een nieuwe LED plaatoplossing voor de Philips Metronomis, een veelgebruikt armatuur in Nederland voor de openbare ruimte.

De nieuwe plaatoplossing is een unieke in het arsenaal: het beschikt namelijk over een zogenoemde uplight functie. De eerste uplight plaatoplossingen zijn al naar tevredenheid geïnstalleerd in de gemeente Goirle en Heerlen.

LED plaatoplossingen met uplight functie

Vanuit meerdere gemeenten kwam de vraag of Saled een plaatoplossing wilde ontwerpen met een uplight functie. Deze functionaliteit is speciaal voor armaturen met doorzichtige kelk boven de lichtbron. Het licht kan dan ook via de bovenkant verspreid worden, vandaar deze benaming. Saled ontwikkelde een speciale plaatoplossing met deze functie: de Metronomis plaatoplossing. De plaatoplossing verzorgt het benodigde licht naar beneden, terwijl de uplight functie zorgt voor het behoud van de uitstraling van het armatuur.

Unieke Direct Drive Technologie

De Metronomis plaatoplossing beschikt ook over de standaard eigenschappen van de plaatoplossingen. Het is namelijk zo dat alle plaatoplossingen zonder driver functioneren, wat deze oplossingen erg uniek maakt. Een LED driver is een groot component dat erg warm wordt, tussen de 30 en 40 graden warmer dan de omgevingstemperatuur. Dit leidt vaak tot uitdroging van de natte componenten waardoor de driver uitvalt. Bij onze Direct Drive technologie zijn deze componenten niet meer aanwezig wat zorgt voor meer betrouwbaarheid en een aanzienlijk langere levensduur. Zo is onderhoud nagenoeg verleden tijd!