Zoek naar:

Openbaar Primair Onderwijs  Oegstgeest kiest voor duurzame  verlichting


Openbaar Primair Onderwijs  Oegstgeest kiest voor duurzame  verlichting

November 2019. Aan het einde van de schoolvakantie afgelopen zomer zijn meerdere  scholen van ​Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest​ (OPOO) overgestapt op  duurzame verlichting van Saled.

Het gaat hierbij om OBS de Vogels, de Daltonschool  Oegstgeest en Openbare Montessorischool Oegstgeest. De drie vestigingen van de  stichting besloten op korte termijn eenvoudig te verduurzamen.

Op de locaties van stichting OPOO is een enorm aantal TL-buizen, CFL lampen en overige  armaturen vervangen door LED tubes, PS​ ​lampen en armaturen van LED leverancier  Saled​. Dankzij de nieuwe verlichting komt de energiebesparing voor deze scholen  gemiddeld op 52.640 kWh, en de CO2-reductie zal maar liefst 29.800 kg zijn. Hierdoor  verdienen de scholen deze investering binnen 4 jaar terug.     Duurzame overstap  Duurzaamheid en besparen worden voor veel scholen steeds belangrijkere onderwerpen.  Met name de uitstoot van CO2 moet de komende jaren flink worden gereduceerd. Hier  zijn door de overheid verschillende eisen aan gesteld. Door de overstap op LED verlichting  zetten de scholen een stap in de goede richting: zij dragen op deze manier namelijk bij  aan een schoner milieu. Daarnaast besparen ze ook nog op energiekosten.