Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Osram neemt deel in horticultuur start-up Motorleaf


Osram neemt deel in horticultuur start-up Motorleaf

- Fluxunit, de investeringsmaatschappij van Osram, investeert in start-up op het gebied van high-end tuinbouwtechnologie - Gegevensanalyses van Motorleaf effenen de weg naar smart farming

Fluxunit, de  investeringsmaatschappij van Osram, neemt deel in de Canadese start-up Motorleaf. De start-up is actief op het gebied van kunstmatige intelligentie voor tuinbouwoplossingen en indoor farming. De hardware- en softwareoplossingen van Motorleaf maken een exacte prognose mogelijk van gewasopbrengsten in kassen en adresseren daarmee economische en ecologische aspecten in een sector die wordt gekenmerkt door lage marges. De digitale prognosetools van Motorleaf ondersteunen tuinbouwondernemers bij het nakomen van contractuele verplichtingen, het verbeteren van hun operationele planning en het in real-time voorspellen van de productiecapaciteit. “We zien veel mogelijkheden in het gebruik van de nieuwste gegevensanalysemethoden waarmee de opbrengst en voorspelbaarheid van commerciële kaskweekprocessen nog verder geoptimaliseerd kunnen worden", vertelt Ulrich Eisele, bedrijfsleider bij Fluxunit van Osram.

                                                                            

Nu al levert Osram speciaal ontwikkelde verlichtingsoplossingen voor toepassingen op het gebied van horticultuur, waarmee de plantengroei wordt beïnvloed en gestimuleerd. In de context van de algehele klimaatbeheersing in kassen heeft op maat gemaakte verlichting voor de verschillende planten een beslissende invloed op de mogelijke opbrengst van de oogst en de kwaliteit ervan. De oplossing van Motorleaf combineert hiervoor intelligente oogstanalyses en -prognoses op basis van kunstmatige intelligentie.

 

Bij een eerste serie experimenten met de tuinbouwondernemer SunSelect in Californië nam dankzij de technologie van Motorleaf het aantal fouten bij de oogstprognoses voor de tomatenteelt af met 50 procent. Op basis van die resultaten heeft SunSelect de oplossing van Motorleaf na een korte testfase geïmplementeerd in zijn kassen.

 

2/3

 

“Betere oogstprognoses zijn nog maar het begin van wat Motorleaf kan betekenen voor deze sector", zegt Alastair Monk, CEO van Motorleaf. “Op langere termijn gaan we dynamische teeltprotocollen aanbieden waarmee het volledige teeltproces kan worden beheerst – van licht en voedingsstoffen, prognose van plantenziekten nog voordat ze zich daadwerkelijk voordoen en optimalisatie van groeicondities die de opbrengst ook financieel verbeteren – en dat alles op basis van realtimegegevens.

 

In de huidige financieringsronde voor startkapitaal investeert Fluxunit samen met financiële investeerders Radicle Growth, Desjardins Capital, Real Ventures en 500 Startups Canada 2,85 miljoen Amerikaanse dollar in Motorleaf.

 

Osram heeft onlangs nog zijn horticultuur portfolio uitgebreid met de aankoop van de Amerikaanse leverancier van speciale verlichting Fluence Bioengineering. Sinds 2017 neemt Osram al via Fluxunit deel aan het jonge bedrijf Agrilution.

Oplossingen voor plantenverlichting vormen een aantrekkelijke toekomstmarkt voor het hightechbedrijf Osram. Intelligente verlichting speelt een steeds grotere rol bij de voedselvoorziening van de sterk groeiende megacity's.

OVER FLUXUNIT

Fluxunit GmbH is de corporate venture unit van Osram. Voortbouwend op de marktleiderrol van Osram zoeken we innovaties die verder gaan dan alleen verlichting en die kunnen concurreren met bestaande technologieën en bedrijfsmodellen. Ons doel is om partnerschappen op te bouwen met start-ups en door middel van onze investeringen en ondersteuning hun ontwikkeling te stimuleren.

 

OVER OSRAM

OSRAM, met het hoofdkantoor in München, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde hightechonderneming en bestaat al meer dan 110 jaar. De focus van onze producten ligt voornamelijk bij op halfgeleiders gebaseerde technologieën en ze worden gebruikt in zeer verschillende toepassingen van Virtual Reality tot zelfrijdende auto’s en van smartphones tot via het internet aangestuurde intelligente verlichtingsoplossingen in gebouwen en steden. OSRAM gebruikt de eindeloze mogelijkheden van licht om de kwaliteit van leven van individuele personen en hele gemeenschappen te verbeteren. De innovaties van OSRAM stellen mensen overal ter wereld in staat om niet alleen beter te zien, maar ook beter te communiceren, reizen, werken en leven. OSRAM heeft wereldwijd ongeveer 26.400 werknemers in dienst aan het eind van boekjaar 2017 (30 september) en behaalde een omzet van meer dan €4,1 miljard. Het bedrijf is beursgenoteerd in Frankfurt en München (ISIN: DE000LED4000; WKN: LED400; Trading symbol: OSR). Meer informatie is te vinden op www.osram.nl.