Zoek naar:

Pas op met goedkope ledlampen


Pas op met goedkope ledlampen

Terwijl de markt voor ledverlichting blijft groeien, vechten de aanbieders voor hun marktaandeel. De concurrentiestrijd dwingt hen om de prijzen voor de consument te verlagen, zodat er helaas ook slechte en gevaarlijke producten op de markt verschijnen. Kopers van goedkope led's lopen het risico om uiteindelijk een veel hogere prijs te betalen.

Ledlampen zouden volgens de aanbieders leiden tot een langdurige kostenbesparing: ze gebruiken ten opzichte van conventionele gloeilampen maar een fractie van de elektriciteit en hebben een levensduur van vele jaren. Maar hun reputatie wordt geschaad door slecht functionerende en zelfs gevaarlijke producten, en overal ter wereld beginnen overheden daarop te reageren.
De BBC rapporteerde in het programma Fake Britain over een zending van 1000 ledlampen uit China, die werd geïnspecteerd in de haven van Felixstowe aan de oostkust van Engeland. Een aantal van de lampen bleek onvoldoende geïsoleerd, waardoor spanningsvoerende delen bloot lagen. Ze waren potentieel dodelijk.

Zie verder engineersonline.nl