Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

Philips Lighting wijzigt naam in Signify maar merknaam blijft wel Philips


Philips Lighting  wijzigt naam in Signify maar merknaam blijft wel Philips

Philips Lighting wil zijn naam wijzigen in Signify. De nieuwe naam zou beter passen bij de strategische visie van het bedrijf, dat miljarden verdient met de verkoop en aanleg van verlichting. Philips Lighting meldt dat het voor de naam Signify heeft gekozen 'omdat licht een intelligente taal wordt die verbindt en betekenis overdraagt'.

Philips Lighting werd in mei 2016 naar de beurs gebracht. Philips heeft sindsdien zijn belang in de voormalige verlichtingsdivisie gestaag afgebouwd tot circa 18 procent.
Volgens Philips Lighting moet de naam Signify aangeven dat 'licht een intelligente taal' is. Naast Signify blijft de verlichtingsfabrikant de naam Philips voor de produkten dragen. Dat mag het bedrijf volgens een licentieovereenkomst tot 2030. Eind april vorig jaar verkocht moederbedrijf Koninklijke Philips aandelen in Philips Lighting waarmee het zijn meerderheidsbelang verloor.

Philips Lighting heeft wereldwijd 32.000 medewerkers en zijn hoofdkantoor in Eindhoven.

Op voorhand was afgesproken dat het bedrijf op termijn een nieuwe naam zou krijgen. Volgens topman Eric Rondolat draagt de nieuwe naam de strategische visie uit van de onderneming. 

Het symbool voor Signify op de beurs in Amsterdam blijft LIGHT. Vorige week werd al bekend dat het aandeel met ingang van maandag 19 maart wordt opgenomen in de AEX-hoofdindex.