Zoek naar:

Saled Levert Gemeente Tytsjerksteradiel duurzame LED verlichting


Saled Levert Gemeente Tytsjerksteradiel duurzame LED verlichting

TYTSJERKSTERADIEL, 4 APRIL 2018. Eind 2017 is de gemeente Tytsjerksteradiel grotendeels voorzien van duurzame led-verlichting. In een paar maanden tijd zijn 1915 conventionele lampen omgebouwd naar led-lampen.

De gemeente gaat flink besparen op energiekosten. Bovendien zal de CO2-uitstoot worden gereduceerd.Een deel van de 1915 conventionele lampen betrof de zogenaamde SOX-lamp. Led-verlichting is vele malen zuiniger dan deze traditionele lamp en zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot. De SOX-lampen zijn dan ook vervangen door zogenaamde Saled-LED LS-S.

Verbetering van het milieu en energiebesparing
Afvalstoffen die doorgaans vrijkomen bij het opwekken van energie – zoals CO2 – hebben een slechte invloed op het milieu. De maatregelen die installateur Ziut in opdracht van de gemeente heeft getroffen zullen jaarlijks leiden tot een forse energiebesparing. Hierdoor zal de CO2-uitstoot – naar schatting – worden gereduceerd met 57.128 kg per jaar. Door de daling van het energieverbruik zal de gemeente daarnaast fors gaan besparen op energiekosten. De gemeente Tytsjerksteradiel is tevreden met dit beoogde resultaat en hoopt in de toekomst meer te kunnen bijdragen aan een beter milieu.

2200K kleurtemperatuur

De gemeente Tytsjerksteradiel kiest in het buitengebied voor 2200K lampen, deze voorzien een omgeving van erg warm licht, vergelijkbaar met dat van conventionele verlichting. Dit type LED verlichting heeft een minimaal blauw component, waardoor het licht meer natuurvriendelijk is. De 2200K kleurtemperatuur is hierdoor uitermate geschikt voor openbare verlichting.