Zoek naar:

Schilderen met licht' bij Dorint Hotel & Sportresort Winterberg/Sauerland


Schilderen met licht' bij Dorint Hotel & Sportresort Winterberg/Sauerland

WaterVision helpt Dorint Hotel & Sportresort Winterberg om haar klanten een ultieme beleving te geven door het kuuroord zowel onder- als bovenwater te voorzien van kwalitatief uitstekende LED verlichting van WaterVision die de gewenste omstandigheid ondersteunt.

Sereen en relaxt
Dorint Hotel & Sportresort Winterberg kenmerkt zich door een serene rust en relaxte sfeer die de bezoekers echt tot rust laat komen. In de herfst en winter herbergt het hotel talloze skiërs en in de lente en zomer zit het hotel vol met zomergasten die komen genieten van de geweldige uitzichten en omgeving. De opdracht aan WaterVision was om deze relaxte ambiance te versterken door een ultieme lichtbeleving te creëren.

Het lichtplan
Om deze ultieme lichtbeleving te creëren heeft WaterVision een subtiel uitgedacht lichtplan ontwikkeld dat er voor zorgt dat, ongeacht het tijdstip op de dag, de tijd van het jaar of het weer, de beoogde relaxsfeer gecreëerd en ondersteund kan worden. “De zwemmers contrasteren ook duidelijk tegen de zwarte achtergrond. Goede zichtbaarheid bevordert natuurlijk de veiligheid. Boven water is gebruik gemaakt van CrystalColor Led spots die automatisch aangestuurd worden om de kleuren aan de omstandigheid aan te passen.

Schilderen met licht
Door te ‘schilderen’ met diverse kleurtinten boven water, komen de aardse kleuren van de muren optimaal tot hun recht. Ook de architectonische nissen, die op diverse plekken in het kuuroord gecreëerd zijn, worden zodanig aangelicht dat eenieder zich hier op zijn/haar gemak voelt. Overdag zorgt de verlichting voor een wat koelere sfeer en aan het einde van de middag en ‘s avonds wordt overgeschakeld naar de ‘relaxstand’. De kleurenwisselaars van WaterVision hebben als unieke eigenschap dat het licht ‘traploos’ van kleur kan veranderen. De overgangen zijn zo subtiel dat dat de bezoeker een optimale beleving ervaart zonder dat hij of zij het ziet.

Dorint Hotel & Sportresort Winterberg
Het Dorint Hotel & Sportresort Winterberg is omringd door het prachtige landschap van het Hochsauerland, midden in het grootste skigebied ten noorden van de Alpen. Sinds de opening in 1982 passeerden ongeveer twee miljoen hotelgasten de grote smeedijzeren poort onder de opvallende vakwerktoren. Dorint Hotel & Sportresort Winterberg bestaat uit 123 kamers en vakantiehuisjes en is de perfecte plek om nieuwe energie op te doen en te genieten van de idyllische rust van het bijbehorende kuuroord.