Zoek naar:

Siemens verkoopt resterend belang in Osram


Siemens verkoopt resterend belang in Osram

BERLIJN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Siemens gaat vrijwel zijn gehele resterende belang in voormalige verlichtingsdivisie Osram Licht verkopen aan institutionele beleggers. Het gaat om een deelneming van ruim 17 procent met een marktwaarde van dik 1,2 miljard euro.

Osram werd in 2013 door Siemens naar de beurs gebracht. Het vroegere moederbedrijf is al die tijd grootste aandeelhouder gebleven. Afgelopen jaar verslechterde de relatie tussen Osram en Siemens  als gevolg van onenigheid over de te volgen strategie.  Osram had in 2015 een nieuwe strategie aangekondigd. Het plan om €1 mrd te investeren in generieke led-lampjes werd echter door analisten beoordeeld als veel te risicovol. De koers van Osram verloor ruim een kwart en Siemens sprak openlijk zijn ongenoegen uit. Dat had juist gehoopt dat Osram zich meer op nicheproducten zou gaan richten. De pijn is voor Siemens inmiddels wel verzacht, doordat de koers van Osram sinds begin 2016 met ruim 80% is opgelopen.

Het technologieconcern heeft aangeven nog slechts een klein aantal aandelen in Osram aan te houden in verband met bepaalde warrants voor 2019.