Zoek naar:

Sonepar Nederland: overeenstemming overname Van Egmond Groep

Sonepar Nederland en Van Egmond Groep hebben overeenstemming bereikt over de overname van Van Egmond Groep door Sonepar Nederland. Van Egmond Groep, gevestigd in Doetinchem, is een groep bedrijven, gericht op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. De overname vindt plaats na goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De overname van Van Egmond Groep past binnen de ambitie van Sonepar Nederland om haar strategische positie op de Nederlandse markt te verstevigen. Jan Ferwerda, algemeen directeur van Sonepar Nederland, licht toe: "Door deze overname kunnen wij onze afnemers nog beter ontzorgen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, ook op het gebied van industriële automatisering. We zijn er dan ook bijzonder trots op om Van Egmond Groep te mogen verwelkomen binnen onze Sonepar familie."

Casper Gerritsen, directeur van Van Egmond Groep vult aan: "Wij zijn erg blij met deze overname. Sonepar Nederland is een betrouwbare partner die ons de mogelijkheid biedt onze diensten verder te ontwikkelen."

Als onderdeel van Sonepar Nederland blijft Van Egmond Groep een zelfstandige eenheid met behoud van een eigen identiteit en directie.

 


Over Sonepar
Sonepar is wereldwijd marktleider als elektrotechnische groothandel (B2B). Het familiebedrijf is sinds 1982 actief op de Nederlandse markt en onder Sonepar Nederland vallen onder meer de merken Technische Unie, Routeco en Ubel.

Over Van Egmond Groep
Van Egmond Elektrogroothandel levert al 75 jaar elektrotechnische producten en diensten aan industrie, installatiebranche, machine- en panelenbouw. Van Egmond Industriële Automatisering is ruim 35 jaar actief op het gebied van software engineering en panelenbouw.