Zoek naar:

THOR van NORDEON WINT DE GIO SPECIAL AWARD FOR EXCELLENCE


THOR van NORDEON WINT DE GIO SPECIAL AWARD FOR EXCELLENCE

100.000 levensuren - en dus 100.000 redenen waarom je er lang niets van zult horen! Tenzij THOR opnieuw een prijs wint: de "GIO Special Award for Excellence" in de categorie Vormgeving gaat naar.

De GIO Erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp is een prijs voor excellent ontwerp in Nederland. Diverse aspecten worden hierbij tegen elkaar afgewogen, zoals functionaliteit, innovatie, originaliteit, respect voor mens en omgeving, en nut. Het is een ongekende eer voor Nordeon deze prijs te mogen ontvangen voor het meest onderscheidende design. Volgens de jury van deskundigen op het gebied van industrieel ontwerpen voldoet Thor in hoge mate aan al deze criteria. Het woord is aan de jury: “De THOR LED highbay armatuur combineert een opvallend ontwerp met innovatie. In industriële gebouwen, magazijnen en distributiecentra heersen vaak lastige omstandigheden voor verlichting. De goed doordachte combinatie van slim warmtebeheer, een stevige aluminium behuizing en hoogwaardige led-technologie staat garant voor een heel sterk product.”


Ontwerp en functie in balans
Het warmtebeheer van de THOR LED highbay armatuur is ingenieus: lucht kan door de lamp stromen en zorgt daarmee voor verkoeling. Vooral in hoge ruimten met omgevingstemperaturen van soms wel 50 °C is dit een belangrijk punt, omdat goed warmtebeheer cruciaal is voor de levensduur van de led. Bovendien voorkomt het ontwerp dat stofdeeltjes beschadigingen toebrengen. Op deze manier heeft Nordeon een baanbrekende levensduur van 100.000 uur bereikt.

    

Productmanager Johannes Haskamp:
“Het winnen van de GIO Erkenning bevestigt onze goede samenwerking. Om de robuuste constructie voor veeleisende omstandigheden en de baanbrekende levensduur te combineren met een aantrekkelijk esthetisch ontwerp, hebben we de ontwerpdeskundigen van npk design in Amsterdam ingeschakeld. Met deze THOR hebben we een mijlpaal neergezet voor binnenverlichting, met een product dat zichzelf, zoals altijd bij Nordeon, snel terugverdient. In dit geval in slechts twee jaar.”

Het ontwerpteam van npk design heeft meegeholpen bij de ontwikkeling van een flexibele verlichtingsoplossing met een opvallend en modern ontwerp. Volgens directeur Wolfram Peters is het een voortdurende uitdaging om de behoeften van de klant te begrijpen en eraan te voldoen. “Het doel was een zuinige lichtoplossing met een hoge verlichtingskwaliteit en een lange levensduur. Wij vinden het mooi om de voor het product gestelde doelen met de laatste trends en ontwikkelingen in producten en materialen te combineren”, aldus Peters.