Zoek naar:

Toptijden in vernieuwd Thialf met baanverlichting van Philips Lighting


Toptijden in vernieuwd Thialf met baanverlichting van Philips Lighting

Eindhoven, Nederland - Philips Lighting heeft de verlichting voor het vernieuwde schaatsstadion Thialf geleverd. Het nieuwe Thialf, dat op 27 januari 2017 is geopend door Zijne Majesteit de Koning, is toonaangevend in de schaatswereld door de combinatie van een strakke ondergrond, doordachte klimaatbeheersing en verlichting die bijdraagt aan het neerzetten van topprestaties.

Willem Jan van Elsacker, directeur Thialf: “Onze bezoekers vinden de baan en het licht geweldig. En wij ook!” Voor schaatsers en recreanten zorgt de nieuwe LED-verlichting voor meer licht en een beter zicht op de baan. In totaliteit wordt een enorme energie- en kostenbesparing ten opzichte van de oude installatie gerealiseerd.

 

Televisiekijkers profiteren ook van de nieuwe verlichting want TV-camera’s kunnen de sport vanaf nu fraaier in beeld brengen met messcherpe slow-motion beelden. Frank van der Vloed, marktleider Philips Lighting Benelux: “Dankzij onze verlichting kunnen schaatsliefhebbers in Thialf en thuis meegenieten van het topschaatsen en het is alsof je zelf langs de baan zit. Deze verlichting zorgt voor een geweldige ambiance en een optimale beleving.”

 

Philips heeft Thialf voorzien van uitgebalanceerde baanverlichting met energiezuinige LED-lampen en lampen met infrarood in het spectrum. Die maken het ijs bij wedstrijden nog sneller door de toplaag een fractie te verwarmen. Ook alle overige ruimten in het stadion zijn voorzien van LED-verlichting die bijdraagt aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van Thialf.