Zoek naar:

Uitstekend lichtniveau voor Daalimpex met Luci Series LED verlichting


Uitstekend lichtniveau voor Daalimpex met Luci Series LED verlichting

Daalimpex, aanbieder van logistieke service sinds 1976, heeft een leidende positie in de Europese koel- en vrieshuizen markt. Het bedrijf biedt een breed scala aan logistieke diensten voor temperatuur gecontroleerde consumentenproducten (vooral gekoelde opslag van vis en frisdranken).

Begin januari 2015 startte Daalimpex Velsen (onderdeel van de Kloosterboer Groep) met de duurzame uitbreiding van het bestaande koel- en vrieshuis in Velsen. Het vrieshuis werd uitgebreid met een capaciteit van 40.000 pallets/150.000 m3 en voorzien van Luci Series Industry LED verlichting en een zonnepaneleninstallatie van 4.000 zonnepanelen.

Duurzaamheid
Daalimpex bouwde haar uitbreiding duurzaam. Er werd gestreefd om het BREEAM 4 sterren certificaat “Excellent” te behalen. Het inzetten van REVEB ’s intelligente en dynamische LED verlichting heeft bijgedragen aan het behalen van dit BREEAM certificaat.

Duurzame energiebronnen, goede arbeidsomstandigheden
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Daalimpex hoog in het vaandel. LED verlichting zorgt er voor dat energiebronnen duurzaam worden ingezet, maar ook dat de arbeidsomstandigheden van de werknemers structureel verbeterd worden. De intelligentie in de LED armaturen zorgt ervoor dat in een ‘deep dim modus’ het armatuur terug gedimd wordt, dus marginaal verbruikt. Alleen wanneer er direct licht nodig is, bijvoorbeeld na waarneming van een werknemer, zal de Luci Series aan gaan.

Draadloos instelbaar
Eén van de grote voordelen van deze dynamische armaturen is dat deze draadloos instelbaar is door middel van de Control Pad. Wanneer er geen licht nodig is brandt de Luci Series Industry niet. Hij dimt bij afwezigheid en na het waarnemen van beweging schakelt hij zichzelf weer in middels de bewegingssensor. Ook na installatie is het lichtniveau gemakkelijk aan te passen. Dit leidt tot een besparing van >97%. Maar niet alleen de besparing wordt als een pluspunt gezien, ook de verhoging van de kleurechtheid (CRI 70 naar CRI 85+) is een visueel waarneembare factor om blij van te worden.