Zoek naar:

Van oude sok tot revolutionaire lichtmast!


Van oude sok tot revolutionaire lichtmast!

De Holland Lighting Group is een dynamisch bedrijf dat zich al ruim 30 jaar richt op het ontwikkelen en produceren van bijzondere verlichtingsproducten. Door de jaren heen is er veel kennis en ervaring opgedaan in deze specifieke bedrijfstak. HLG is een vooraanstaande leveranciers van bijzondere parkverlichting in Nederland.

Onlangs heeft De Holland Lighting Group een bijzondere lichtmast voor attractie- en vakantieparken geïntroduceerd.
De gedachtegang vanuit een circulaire economie heeft geleidt tot de ontwikkeling van een revolutionaire toepassing van gerecyclede materialen.
Het bedrijf heeft een lichtmast ontwikkeld die voor een belangrijk deel is vervaardigd uit textiel.
Het granulaat waarmee de mast is vervaardigd is een composiet van gerecyclede kleding en plastic.
Luc Simkens, project manager bij HLG vertelt: Het eerste ontwerp hebben wij aangeboden aan Centerparcs, een organisatie die heel bewust bezig is met het verduurzamen van hun parken.
In samenspraak is het ontwerp verder doorontwikkeld en uiteindelijk hebben wij afgelopen jaar een nieuw park in mogen richten met 700 lichtmasten.
De mast is voorzien van een duurzaam led armatuur wat in eigen beheer van HLG is ontwikkeld.
Het armatuur kan worden uitgevoerd met intelligentie zoals daglichtsensor en bewegingsmelder waarmee een optimale besparing van energie wordt gerealiseerd.

Het Composiet waar de mast van wordt gemaakt heeft een KIWA Groene Bever certificering.
Het geheel heeft een natuurlijke uitstraling en wordt mede door vorm en kleur als een natuurlijk element opgenomen in de omgeving.

 

Gescheiden afval
HLG ziet een belangrijke rol in een participatie met inzamelaars van gescheiden afval.
Simkens:  Hoe mooi is het dat HLG in samenspraak met een afvalverzamelaar kleding en/of plastics op een locatie kan inzamelen, dit vervolgens laat verwerken om ze uiteindelijk weer terug te brengen als bruikbare (verlichting) producten.

Zo wil de Waalwijkse onderneming bijvoorbeeld verouderde bedrijfskleding en het versleten bed en badlinnen van een vakantiepark gaan gebruiken voor nieuwe projecten. Daarbij wordt dan niet alleen gedacht aan het produceren van lichtmasten maar ook tal van andere producten kunnen van ditzelfde materiaal vervaardigd worden zoals, picknick tafels, afscheidingen,  bruggetjes, bloembakken, vlonders etc. Op deze manier kan er een mooie bijdrage worden geleverd aan een circulaire economie.