Zoek naar:

Vanaf vandaag ateljé Lyktan ook verkrijgbaar via Fagerhult Nederland


Vanaf vandaag ateljé Lyktan ook verkrijgbaar via Fagerhult Nederland

Het design merk ateljé Lyktan is vanaf vandaag ook verkrijgbaar via Fagerhult NL. Het Zweedse verlichtingsbedrijf, dat al sinds 1974 onderdeel is van de Fagerhult Group, won onlangs op Stockholm Furniture & Light Fair de Luminaire of the Year Award.

Het Zweedse merk is met o.a. de Hood al bekend bij de interieurarchitecten. ateljé Lyktan  werd tot op heden aan de architectenmarkt gepromoot door DingsDesign BV. Beide partijen hebben besloten om deze markt samen te gaan bedienen om zo een nog bredere ingang bij de architecten te verkrijgen.

Samenwerking met Snøhetta
Het Noorse architectenbureau Snøhetta en ateljé Lyktan zijn bekroond met de Luminaire of the Year Award tijdens de Stockholm Furniture and Light Fair die plaatsvond van 6 t/m 10 februari 2018. Verder werden tijdens de beurs concepten getoond  die door Snøhetta waren bedacht op basis van het nieuwe RIFF ceiling armatuur. Het architectenbureau ontwierp ook de stand voor ateljé Lyktan, waarbij de nadruk lag op de creatieve houding van het merk. De stand was volledig gemaakt van circulaire producten.