Zoek naar:

VanLien/ABB Noodverlichting nu ook & 8232;toegevoegd aan circulaire keten Circolektra


VanLien/ABB Noodverlichting nu ook & 8232;toegevoegd aan circulaire keten Circolektra

VanLien/ABB Noodverlichting zet per 15 januari 2024 een belangrijke stap richting de circulaire economie door als eerste noodverlichting terug te nemen uit de markt voor hergebruik. Dit gebeurt in samenwerking met Circolektra, het circulaire keten-initiatief waarvan ABB één van de aanjagers is.

Gerben Achterberg, Product Line Manager noodverlichting binnen ABB , reageert: “Sinds 2023 neemt ABB-label Busch-Jaeger al schakelmateriaal terug uit de markt voor hergebruik. Voor groepenkasten doet ABB hetzelfde. Dat we daar nu noodverlichting aan toevoegen, is een logische stap in de verdere verduurzaming van de organisatie om samen met de keten toe te werken naar een volledig circulaire economie.”

Noodverlichtingsarmaturen kunnen ingeleverd worden bij de inzamelpunten van Circolektra. Achterberg: “Wij streven de hoogste mate van circulariteit na en met dit initiatief nemen wij de eerste stap. Noodverlichting is heel geschikt voor recycling en hergebruik, omdat het modulair is opgebouwd. Zo kun je  de componenten reeds eenvoudig vervangen, van een batterij tot soms zelfs een printplaatje.”

VanLien/ABB Noodverlichting geeft hiermee ook antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten. “Onze klanten moeten steeds vaker kunnen aantonen dat zij duurzame en bij voorkeur circulaire materialen verwerken, zeker als het gaat om opdrachtgevers als de overheid. Onze klanten zijn dan ook enthousiast over dit initiatief. Circulariteit vraagt om samenwerking binnen de hele keten.”

Met de inzameling en recycling van noodverlichting draagt VanLien/ABB Noodverlichting ook bij aan social return. De componenten worden namelijk gesorteerd op een speciaal geselecteerde werkplaats, door langdurig werklozen, migranten en ex-gedetineerden. Zo krijgen zij de kans om terug te keren op de reguliere arbeidsmarkt.”   

Ook noodverlichting, schakelmateriaal en groepenkasten recyclen? Kijk op https://circolektra.nl/waar-inleveren/ voor inleverlocaties.

G-PM8QG98C1Q