Zoek naar:

Veerhaven Texel dimt verlichting met smart lighting Luminext


Veerhaven Texel dimt verlichting met smart lighting Luminext

Rijkswaterstaat kiest voor slimme openbare verlichting voor de Veerhaven Texel. Met deze duurzame oplossing van Luminext beperkt ze de lichtvervuiling en het energieverbruik aanzienlijk.

Veilige omgeving

Luminext levert dynamische verlichting en de calamiteitenverlichting om het licht te dimmen in de stille uren en de straatlantaarns te activeren wanneer het nodig is. 
Zodra de laatste veerpont is vertrokken, gaat de verlichting op het parkeerterrein in de veerhaven uit en wordt de verlichting op de Pontweg gedimd. Op het moment dat de bewegingssensoren op het parkeerterrein mensen signaleren, gaat de verlichting automatisch aan. Zo hebben de beveiligingsmedewerkers goed zicht tijdens hun ronde en worden mensen afgeschrikt die niet op het parkeerterrein behoren te zijn.

Verlichting voor hulpdiensten

Rijdt er ’s nachts een ambulance richting de veerpont, dan wordt de calamiteitenverlichting direct geactiveerd, zodat de hulpdienst veilig en snel de boot op kan rijden. De slimme verlichting wordt aangestuurd en gemonitord met Luminizer Connect & Control software.

Energieneutraal

Met de slimme LED-verlichting in de veerhaven en op de Pontweg zet Rijkswaterstaat opnieuw een stap in de energietransitie. In 2030 wil ze energieneutraal zijn. Naast het tegengaan van de lichtvervuiling wordt met smart lighting energie bespaard en de CO2- uitstoot verminderd. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met aannemer Dynniq.