Zoek naar:

Veilige verlichting voor gas- en stofrijke omgevingen van ETAP


Veilige verlichting voor gas- en stofrijke omgevingen van ETAP

ETAP lanceert een ATEX-gecertificeerde uitvoering van haar E2-reeks met hoge beschermingsgraad. De ATEX-armaturen zijn geschikt voor veilig gebruik in gas- en stofrijke omgevingen zoals tankstations, meelfabrieken, houtzagerijen, petrochemie en poeder- en lakinstallaties.

De gesloten armaturen van de E2-reeks werden specifiek ontwikkeld voor veeleisende omgevingen zoals de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. De robuuste, aluminium behuizing is resistent tegen tal van agressieve chemische stoffen en de leds – gevoelig voor onder meer corrosie – zitten veilig afgesloten in een gelijmd compartiment. Dankzij de gelijmde dichting is E2 ATEX beschermd tegen indringing van gas en stof.

 

Explosieveilig

Sinds kort zijn de armaturen in de E2-reeks ook beschikbaar in een ATEX-gecertificeerde uitvoering. Dit maakt ze geschikt voor gasomgevingen (zone 2) en stofomgevingen (zones 21 en 22). Bij de ontwikkeling ging extra aandacht uit naar de temperatuurbeheersing, zowel aan de oppervlakte van het toestel als binnenin, en de dichting van het toestel, met onder meer een gelijmde dichtingsring tegen indringing van gas en stof. De armaturen voldoen aan de IK08-norm voor slagvastheid en zijn voorzien van alle wettelijk verplichte labels.

Getest en gecertificeerd

 

Alle componenten en materialen voor de ATEX-armaturen werden uitgebreid getest door onafhankelijke instanties. Ook het productieproces voor de ATEX-reeks werd gecertificeerd. De armaturen worden geleverd met alle documentatie voor controle-instanties.

 

Leds bieden dankzij hun lange levensduur een bijkomend voordeel in ATEX-omgevingen, waar vervanging en onderhoud volgens genormeerde procedures grote kosten en productiestilstanden (vb. brandweerinterventies) met zich mee brengen.

Download de brochure