Zoek naar:

Verlichte fašade als eyecatcher in de reclamewereld


Verlichte fašade als eyecatcher in de reclamewereld

Als talloze reclameborden om de aandacht vechten, is het niet zo eenvoudig om er bovenuit te steken. Victoria's Secret's nieuwe Flagship-Store is vanwege zijn verlichte fašade van PLEXIGLAS« zelfs in Sjanghai niet over het hoofd te zien.

Als een gordijn van licht is het PLEXIGLAS® om het gebouw in de Huaihai Road in Sjanghai aangebracht. Een straat met winkel aan winkel en waar iedere dag duizenden bezoekers rondlopen. Een origineel winkelconcept is hier niet genoeg om attractief te zijn voor de klanten. De verlichte façade in roze, de kleur van Victoria’s Secret, valt van verre al in het oog en laat vermoeden wat potentiële klanten binnen staat te wachten: een gevoel van glamour – en natuurlijk exclusieve dessous.

Kooplust van de Chinese middenklasse

Victoria‘s Secret is baanbrekend in China: Tot nu toe waren er in heel China in 26 stores reeds accessoires en beauty-producten verkrijgbaar, het volledige assortiment, vooral de populaire collectie dessous, waren echter alleen te koop in de Flagship-Stores. De consumenten zochten deze echter tevergeefs op de grootste markt van de wereld.

Nu echter schijnt het perfecte tijdstip voor luxe merken te zijn gekomen om ook naar China te expanderen: De koopkracht van de Chinese bevolking stijgt steeds verder, vooral in de grote steden. In China is Sjanghai momenteel de stad met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking en heeft daardoor al veel wereldmerken naar zijn Shopping Malls en naar de grote winkelstraten gelokt. Zo presenteerde in de nieuwe vestiging van het dessous-label in de Huaihai Road al eerder Louis Vuitton op meer dan 1500 m² exclusieve mode. Nu verkoopt Victoria’s Secret in het gebouw met vier verdiepingen dessous waarin zich iedere vrouw kan voelen als een model.

Gegraveerd PLEXIGLAS® als eyecatcher

Bij de nieuwe Flagship-Store van Victoria’s Secret in Sjanghai trekken niet alleen de creaties van exclusieve stoffen en attractieve designs de aandacht, de buiten-façade van het gebouw schemert overdag licht roze en 's nachts felroze. Verwerkt werden hiervoor 104 PLEXIGLAS® platen met de afmeting 2×6 m, 2×4 m, 2×1 m die door een totaal aantal van 400 m LED Lights worden verlicht. De designers van MBM Construction Wall Engineering Ltd hebben gekozen voor het merkacryl van Evonik vanwege de hoge transparantie en zijn flexibiliteit.

De lichttransmissie van PLEXIGLAS® van tot wel 92 % geeft het gebouw een transparante, heldere optiek. Opvallend hierbij is vooral ook de elegante oppervlaktestructuur, bestaande uit een groot aantal dunne ingegraveerde lijnen die de façade een opvallend karakter verlenen. Bovendien wordt het licht nog beter verspreid zodat de vliesgevel glinsterend wordt verlicht. „Zo steekt de PLEXIGLAS® façade duidelijk af tegen de omringende glas-façades“, zegt Benjamin Ling, Senior Vice President of Evonik Performance Materials Asia Pacific. „Vandaag de dag speelt de combinatie van functionaliteit en esthetiek een steeds grotere rol. PLEXIGLAS® verruimt de design-vrijheid en geeft daardoor ons leven meer kleur.“

Lichttransmissie en weerbestendig materiaal

Omdat façades continu bloot staan aan de weersomstandigheden, waren de designers ook op zoek naar een materiaal met een lange houdbaarheid: "In vergelijking met glas heeft PLEXIGLAS® niet alleen een hogere lichttransmissie maar is ook extreem weerbestendig. Daarom behoudt het materiaal de hoge transparantie, zelfs als het lang werd blootgesteld aan de zon”, vertelt Jones Ma, projectmanager bij MBM Construction Wall Engineering Ltd. “Dit voldoet aan onze eisen voor een duurzame façade.”