Zoek naar:

Vierde editie Amsterdam Light Festival succesvol afgesloten


Vierde editie Amsterdam Light Festival succesvol afgesloten

De vierde editie van Amsterdam Light Festival, die van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 plaatsvond, is zondagavond afgesloten. Met circa 850.000 bezoekers trok het festival ruim 100.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Zowel de vaarroute Water Colors als de wandelroute Illuminade namen het enthousiaste publiek mee langs de indrukwekkende lichtkunstwerken van (inter)nationaal toptalent. Raymond Borsboom, directeur van het festival: "De historische binnenstad en het spel van licht en water vormden een magische achtergrond voor lichtkunst die speciaal voor Amsterdam werd gemaakt.

De vierde editie stond in het teken van Vriendschap, een thema dat zowel bewoners als bezoekers enorm aansprak! We kijken terug op een bijzonder succesvolle editie."

Hoogtepunten
Het festival werd dit jaar geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. De variatie van de kunstwerken tijdens deze editie was groot: van dynamische lichtinstallaties in stadsparken tot kunstwerken waar je in kon zitten en lichtobjecten die met elkaar spraken. Publiekslievelingen waren Today I Love You (Massimo Uberti & Marco Pollice), Strangers in the Light (Victor Engbers & Ina Smits), Winged Migration (Tessel Schmidt & Judith Hofland), Paths Crossing (Ralf Westerhof), Talking Heads (Viktor Vicsek) en Run Beyond (Angelo Bonello).

Editie 2016-2017: Biomimetica
Het einde van dit festival betekent meteen de start van de volgende editie: de wereldwijde oproep voor nieuwe kunstwerken, de Call for Concepts, is nu geopend. Het wordt een bijzondere editie, omdat Amsterdam Light Festival in 2016-2017 zijn eerste lustrum viert. De Illuminade, de wandelroute van het festival, zal in het teken staan van Biomimetica: de wetenschap waarbij ideeën uit de natuur worden toegepast om technologie te verbeteren. Kunstenaars voor de vaarroute Water Colors worden uitgedaagd om een unieke kijk te bieden op de stad en haar grachten.

p>