Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

VvEs aan het woord: Besparen door led-verlichting van Saled


VvEs aan het woord: Besparen door led-verlichting van Saled

Meer dan 100.000 Verenigingen van Eigenaren hebben ermee te maken: hoge energiekosten. Zonde, want dit kan worden voorkomen. Eén van de meest effectieve manieren om te besparen op energiekosten is het vervangen van ouderwetse verlichting.

Steeds vaker laten VvE’s daarom conventionele verlichting - zoals tl-buizen - vervangen door led-verlichting. Wij vroegen drie VvE-bestuurders naar hun ervaring met led-verlichting van Saled.

In een appartementencomplex is enorm veel verlichting te vinden. Je zou denken dat het vervangen van al deze verlichting een kostbare klus zou zijn, maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn.

Enorme kostenbesparingen
Het is altijd mogelijk om nieuwe armaturen – inclusief lichtbron – te laten plaatsen. Vaak zijn bestaande armaturen echter nog in een prima staat. Waarom zou je deze dan weggooien? Zonde volgens Saled. Saled is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het een-op-een vervangen van conventionele lichtbronnen door led-lampen in bestaande armaturen. Ofwel, het oude armatuur blijft en alleen de lichtbron wordt vervangen. Alleen deze maatregel zorgt al voor een enorme kostenbesparing.

De hoge besparingen op energiekosten, die met led-verlichting geboekt worden, zorgen er daarnaast voor dat de investering vaak al binnen twee tot drie jaar is terugverdiend. ‘Daarna ga je eigenlijk alleen maar meer besparen’, zegt Stef de Graaf (sales-director Saled). Bovendien is het aantal branduren van led-lampen veel hoger dan bij conventionele lampen. Op de lange termijn zal er dus ook worden bespaard op onderhoudskosten. Vanwege het verlaagde energieverbruik zal er ook een CO2-reductie plaatsvinden. Kiezen voor led-verlichting is daarom ook een duurzame keuze.

Bekende namen
Een aantal bekende namen als Ikea, Albert Heijn, Basic Fit, JUMBO, Schiphol Cargo en Mercure Hotels behoren al tot de klantenkring van Saled. Ook in de VvE-wereld is Saled geen onbekende. Een aantal tevreden opdrachtgevers uit het recente verleden doen verslag.

Ervaringsdeskundigen aan het woord
Toon Wouters (VvE Pardoen), Arjan Alferink (VvE Stag), Joost van Schip (VvE Kluiver Utrecht) en Reinier van Leeuwen (VvE Groen van Prinsterenlaan Barneveld) zijn inmiddels al overgestapt op led-verlichting. Zij zijn allen erg tevreden met hun keuze voor led-verlichting. ‘Al twee dagen nadat wij de aanvraag deden, kwam er een medewerker langs om de situatie te beoordelen. Binnen een paar dagen lag er al een mooie offerte op onze deurmat. Alles verliep snel en professioneel en we zijn erg blij met de vijf jaar garantie op onderdelen en service.’, aldus Toon Wouters.

 ‘1500 euro besparing per jaar’
Arjan Alferink sluit zich daarbij aan: ‘Vooral over het advies ben ik erg te spreken: met bewegingssensoren en de 30 procent dimfunctie bij afwezigheid, besparen we nog meer. Daar waren we zelf niet opgekomen.’ Arjan Alferink sluit zich daarbij aan: ‘Vooral over het advies ben ik erg te spreken: met bewegingssensoren en de 30 procent dimfunctie bij afwezigheid, besparen we nog meer. Daar waren we zelf niet opgekomen.’ Joost van Schip was vooral verbaasd over de snelheid waarmee de conventionele verlichting werd vervangen: ‘Binnen een dag was alle verlichting vervangen. Erg fijn! Reinier van Leeuwen liet weten: ‘Oude verlichting laten vervangen door led-verlichting is een eenvoudige manier om kosten te besparen voor je VvE. Wij verwachten jaarlijks zo'n 1000 euro op onze energierekening te besparen en 500 euro extra op de onderhoudskosten. Omdat de investering beperkt was, verwachten wij die binnen twee jaar alweer terugverdiend te hebben."