Zoek naar:

Wereld Natuur Fonds verduurzaamt met LED kantoorverlichting van Saled

Van retrofit lampen tot nieuwe armaturen; in twee fases mocht Saled het kantoorgebouw van het Wereld Natuur Fonds in Zeist voorzien van duurzame LED kantoorverlichting.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) kwam bij Saled met de vraag om het kantoorgebouw aan de Driebergseweg in Zeist te verduurzamen. Dit is een belangrijk element voor de organisatie die zich inzet voor de bescherming van de natuur. Het WWF vindt dat de mens niet onderdeel van de natuur is, maar de natuur zelf ís. Iedereen die een hart heeft voor moeder natuur kan zich aan de organisatie binden.

Saled mocht bij een eerste opname op kantoor kijken of de retrofit methode toegepast kon worden op de huidige verlichting. Dit betekent dat we de bestaande armaturen aanpassen, zodat deze weer voldoen aan de modernste technieken. De armaturen in het gebouw waren nog in een prima staat; zo konden wij ruim 200 lampen ombouwen. Dankzij retrofit realiseerde de organisatie al 50% energiebesparing én een extra kostenbesparing omdat er geen nieuwe armaturen aangeschaft hoefde te worden.

Nieuwe LED kantoorverlichting
Het Wereld Natuur Fonds was erg tevreden over het resultaat en de installatie door ons monteursteam. Daarom mochten we aan een tweede fase beginnen. We werden uitgenodigd om ook nieuwe LED lampen te leveren en monteren. In de meeste kantoorruimtes hingen armaturen die zowel naar boven als naar beneden licht gaven. Om aan de wensen van de klant te voldoen hebben wij een speciaal Linear Light geplaatst. Dit is een strak armatuur dat 2-zijdig licht straalt. In totaal hebben onze monteurs bijna 300 armaturen vervangen in de tweede fase.

Verduurzamen binnen een organisatie
Met een gemiddelde energiebesparing van 50% over de twee fases, heeft het Wereld Natuur Fonds een fijne besparing op de energierekening. Maar het allerbelangrijkste voor de organisatie is het verduurzamen. Er wordt bijna 30.000 kg minder CO² uitgestoten door de overstap naar LED kantoorverlichting. De investering zal binnen 5 jaar terugverdiend zijn.  

LED kantoorverlichting voor uw kantoorpand
U heeft het misschien al wel gehoord: vanaf 2023 zijn kantoren verplicht om te voldoen aan de eisen van energielabel C. Een overstap naar LED verlichting helpt hierbij. LED verlichting is beter voor het milieu en de sfeer en kwaliteit doen er niet aan onder. Wilt u net als het Wereld Natuur Fonds ook verduurzamen binnen uw bedrijf, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem contact met ons op, we helpen u graag met een passend advies voor uw kantoorpand. Saled heeft voor iedere ruimte in een kantoorpand wel een passend LED armatuur.

G-PM8QG98C1Q