Zoek naar:
https://www.benelux.ledvance.com/nl/professioneel/services/eu-verordeningen

WinLed vervangt 1000 TL-lampen bij Dewin


WinLed vervangt 1000 TL-lampen bij Dewin

Onlangs werden bij de firma Dewin in Winterswijk de bestaande lichtlijnen (fabricaat Veko) met 1000 TL-lampen in de productiehal en magazijn vervangen door 174 WinLed ledunits.

Voor renovatie van bestaande TL-lichtlijnen zijn WinLed Skyline armaturen ideaal. Deze zijn namelijk één op één uitwisselbaar met de Veko TL armatuur.

Via Installatiebedrijf Grevers kwam eigenaar Egbert Moester van Dewin in contact met WinLed. “Grevers vertelde dat WinLed een led-unit beschikbaar heeft die op onze bestaande tl-lijnen past”, geeft Moester aan. “Dat leek mij ideaal. Alles zou kunnen blijven hangen; alleen de tl-lampen hoefden uit de armaturen te worden gehaald, en de WinLed ledunits er in geklikt. Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten. Grevers verzekerde mij bovendien dat de kwaliteit van de WinLed heel goed is, met een lange levensduur.”

“WinLed heeft daarop een berekening van de terugverdientijd voor ons gemaakt en dat was zeer interessant. Die terugverdientijd kwam op drie-en-een-half jaar. Achteraf hebben we het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd door het toepassen van bewegingssensoren en lichtsensoren”, vervolgt Moester.

Dewin heeft de lichtlijnen in de productiehal en magazijn slim ingedeeld. Daar waar geen licht nodig is werden geen led units geplaatst en daar waar machines staan werd extra lichtsterkte gecreëerd. Zo maken ze optimaal gebruik van de flexibiliteit van de lijnverlichting.

Egbert Moester, die de armaturen zelf heeft vervangen, is zeer te spreken over WinLed. “We hebben de verlichting in de kerstvakantie vervangen. Binnen drie dagen waren we klaar. WinLed heeft de units snel geleverd en alles werkt prima. Het ziet er ook goed uit. De medewerkers zijn heel tevreden, ze hebben nu meer en beter licht. Heel fijn.”, aldus Moester.