Zoek naar:

Winstgevendheid Philips Lighting stijgt verder


Winstgevendheid Philips Lighting stijgt verder

Philips Lighting zag de omzet in het tweede kwartaal harder dalen dan verwacht. Tegelijk wist het bedrijf meer winst uit die dalende omzet te realiseren. Dat blijkt uit de cijfers die philips lighting vrijdag heeft gepubliceerd.

De opbrengsten daalden afgelopen kwartaal met 2 procent tot 1,7 miljard euro, waarbij de vergelijkbare verkopen met 1,8 procent afnamen. Ouderwetse gloeilampen brachten 20 procent minder in het laatje, ledverlichting 23 procent meer. De verkopen van verlichtingssystemen voor thuis nam met 15 procent toe, de omzet uit professionele verlichtingssystemen daalde met 2,3 procent.

De omzetdaling heeft te maken met de afnemende verkoop van de traditionele lichtbronnen afgelopen kwartaal met 18%. Daar staat echter een toenemende omzet uit de verkoop van ledlampen tegenover. En hoewel de verkoop van traditionele lampen uiteindelijk een vrijwel uitstervende zaak is, weet Philips Lighting er vooralsnog goed aan te verdienen. De operationele marge bij het bedrijfsonderdeel nam toe en de omzet van Lighting nam minder snel af dan de totale markt.

Inmiddels maken de ledlampen 63% van de omzet uit, tegen 53% een jaar geleden. Philips Lighting verwacht na jaren van dalende omzetten in 2017 uiteindelijk weer positieve omzetcijfers te kunnen melden.