Zoek naar:

Zeeuws bedrijf renoveert verlichting Magere Brug


Zeeuws bedrijf renoveert verlichting Magere Brug

De historische Magere Brug in Amsterdam werd honderden jaren verlicht door armaturen van uitvinder Jan van der Heijden. De Zeeuwse onderneming DE NOOD heeft de Magere Brug onlangs na renovatie nieuw in het licht gezet.

Rijksmonument

Commercieel directeur Thomas Akveld: “De dubbele ophaalbrug over de Amstel is rijksmonument en misschien wel de beroemdste brug van Amsterdam. Al in 1691 werd daar een verbinding gebouwd tussen de Kerkstraat en het achterland van de Amstel. In de James Bond-film Diamonds Are Forever voer Sean Connery er in zijn bootje voorbij. Als de verlichting op zo’n historische plek vervangen moet worden, moet je zorgvuldig te werk gaan. Vernieuwen zonder dat het oude verloren gaat”.

Led verlichting

De armaturen op de Magere Brug zijn door het bedrijf uit Middelburg niet alleen gerenoveerd, maar ook voorzien van led verlichting.

“We hebben de snotneus, de originele koperen olielamp die ooit als lichtbron werd gebruikt, teruggeplaatst als verwijzing naar vroeger. Daarnaast hebben we de bestaande armaturen gerenoveerd, omgebouwd en voorzien van een speciaal aangepast led-optiek. Authentiek én duurzaam. De Magere Brug kan weer helemaal mee in de 21e eeuw”.

In de spotlight

Inmiddels zijn alle armaturen weer op de brug geïnstalleerd. De overspanning stond onlangs nog extra in de spotlight tijdens het Amsterdam Light Festival.