Zoek naar:

Een project van: OneEightyOne

Lichtkunstwerk Lightbattle, Rijksmuseum

Het interactieve lichtkunstwerk de LIGHTBATTLE werd op 12 december 2013 officieel geopend door de directeur van het Rijksmuseum. De interactieve installatie is gedurende het Amsterdam Light Festival 2014 te zien gweest in de passage van het Rijksmuseum.
InventDesign verzorgde de technische realisatie van de Lightbattle. Het idee kwam van VENIVIDIMULTIPLEX.
 

Lichtkunstwerk Lightbattle, Rijksmuseum Lichtkunstwerk Lightbattle, Rijksmuseum Lichtkunstwerk Lightbattle, Rijksmuseum Lichtkunstwerk Lightbattle, Rijksmuseum

De LED Modules zorgen voor een visuele ervaring. In totaal 43 aluminium profielen vormen stroken met elk 7 RGB LED Modules. Op de stroken met Modules worden de licht animaties geprojecteerd.

Voor de aansturing van het lichtkunstwerk is er gebruik gemaakt van 5 keer een Madrix Plexus, deze LED software zorgt voor de gewenste licht effecten. Daarnaast is er gebruik gemaakt van 6 keer een Arduino Uno. Dit is een microcontroller welke door InventDesign is geprogrammeerd. De controller zorgt ervoor dat de sensoren in de fiets communiceren met de licht scenes in de Madrix Plexus.


Team rood en team blauw nemen het in deze battle tegen elkaar op. De fietser die het snelste fietst en als eerste de kleur licht van de andere volledig heeft weggefietst wint. De winnaar wordt beloond met een spectaculaire lichtshow. Het kunstwerk maakt gebruik van de energie van de bezoekers en creëert daarmee een verbluffende visuele ervaring!

Opdrachtgever

VENIVIDIMULTIPLEX

Architect

InventDesign

Lichtontwerper

InventDesign

Installateur

InventDesign

Gebruikte armaturen

DiGdit RGB Module B3

MADRIX Plexus

Arduino Uno

Bedrijfsgegevens

OneEightyOne

Valschermkade 27
1059CD Amsterdam

t: 0208200170
w: https://oneeightyone.com/nl/
€: Webwinkel

Projectinformatie