Zoek naar:

Een project van: Mast Services Nederland BV

Nijmegen Lent

Mast Services Nederland BV heeft de nieuw ontworpen lichtmasten t.b.v. het nieuwe NS station Nijmegen Lent mogen leveren. 25 juli 2013 was het dan zover, de opening van dit nieuwe NS station was een feit.

Het nieuwe stationsgebouw is eigenlijk een grote schijf die doormidden gesneden is. Door het midden rijden de treinen. Het oude NS-station Lent (ok.: Nijmegen-Lent) bestond uit een stapel stalen balken met een plateautje. Een "tijdelijke" oplossing die eigenlijk prima voldeed. Maar het lelijke oudje is in een jonge schoonheid veranderd. De special voor dit project ontworpen koker masten, welke schuin gepositioneerd zijn, maken dit bijzondere NS Station wellicht nog bijzonderder. Deze koker masten zijn vervaardigd uit staal welke thermisch verzinkt is en welke van een speciale coating voorzien zijn. De masten zijn tevens zo uitgevoerd en geconstrueerd dat ook de benodigde geluidsvoorzieningen, tijdsaanduidingen en pictogrammen aan de masten gemonteerd kunnen worden. De masten zijn voorzien van een tweetal zogenaamde "Mastdeuren", enerzijds om de benodigde elektrische aansluitingen te kunnen huisvesten en anderzijds om extra aanvullende onderdelen bij bijvoorbeeld de geluidsvoorzieningen te kunnen huisvesten.

Met een appeltje voor de dorst konden reizigers op 25 juli 2013 voor het eerst op de trein stappen vanaf een nieuw station Nijmegen Lent. Volgens de reizigers ‘een hele verbetering’ en ‘een volwassen station’ voor Nijmegen Lent. Het nieuwe station ligt 250 meter zuidelijker dan het oude station. Naast de hoofdingang bieden twee opgangen aan het einde van de twee perrons toegang tot het nieuwe station. De doorgang onder het spoor naar de Graaf Alardsingel is verbreed, er is een nieuwe doorgang onder het spoor tussen Lent en De Citadel aangelegd en er zijn geluidsschermen langs het spoor geplaatst.

Nijmegen Lent Nijmegen Lent Nijmegen Lent Nijmegen Lent

Het station heette bij de heropening Nijmegen-Lent. Het streepje tussen de beide namen geven aan dat het twee verschillende plaatsen zijn (Nijmegen & Lent). Maar inmiddels heeft de gemeente de naam laten veranderen naar Nijmegen Lent (zonder streepje, wat volgens de NS-naamgeving betekend dat Lent een wijk van Nijmegen is). Inmiddels staan er vanaf Arnhem gezien vlak voor Lent al plaatsnaamborden met "Nijmegen".

Opdrachtgever

Nederlandse Spoorwegen

Bedrijfsgegevens

Mast Services Nederland BV

Haydnstraat 1
5144GR Waalwijk

t: +31-416-347057
f: +31-416-561545
w: mastservicesnederland.nl