Zoek naar:

Een project van: Klemko Techniek B.V.

Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules

Digitalis BV in Amsterdam richt vooral haar pijlen op de gezondheidszorg. Besluitvorming in deze sector is vaak erg complex. Digitalis reikt hiervoor handvatten aan met door het bedrijf ontwikkelde computerondersteunde registratie- en expertsystemen. Het kantoor van de hoofdstedelijke onderneming is onlangs gerenoveerd met onder meer ledverlichting van Klemko.

 

De naamgeving van de onderneming is treffend gevonden, Digitalis. In de volksmond vingerhoedkruid genoemd. Giftig, maar eertijds in de kruidengeneeskunde gebruikt als medicijn tegen hartproblemen. Digitalis verwijst ook naar het digitaal verwerken van computergegevens. De deze naam dragende Amsterdamse onderneming is al meer dan twintig jaar actief op het raakvlak van gezondheidszorg, besliskunde en informatica. Het bedrijf houdt kantoor in een oud winkel/woonpand in Amsterdam-Zuid. Het interieur heeft een volledige ´make over´ ondergaan. Daarin speelt ledverlichting van Klemko een sfeer bepalende rol.
“Ingegeven door de installateur gingen in eerste instantie de gedachten uit naar halogeenverlichting”; aldus Meddia Mohammadi. “Maar hebben dat idee gauw verlaten om met leds door te gaan. De voordelen van de moderne, doorontwikkelde ledlamp zijn duidelijk. Energiezuinig, geen schadelijke bestanddelen, lange levensduur en trillingsongevoelig. Maar voor een interieur het allerbelangrijkste, de warmwitte kleur, waardoor de lichtbeleving veel hoger scoort. Dat maakt het werken onder kunstlicht een stuk comfortabeler”.

 

Transformatie
Het pand aan de Amsterdamse Lomanstraat heeft tot 2006 nog als privéwoning gediend. Daarna vond de transformatie plaats tot kantoorpand. In 2010 begon de vernieuwbouw met een herinrichting van het interieur. Mohammadi heeft vanuit zijn hoofdstedelijke bureau MO Products & Architecture voor de ´make over´ getekend. Hij heeft de ruimte van het pand, waar in vroeger dagen een buurtslager zijn nering had, getransformeerd in een modern kantoorpand met behoud van veel oude bouwelementen.
Zo is de winkelruimte veranderd in een luxe vergaderzaal. De vijf meter hoogte is in tact gelaten, waar makkelijk een tussenvloer gecreëerd had kunnen worden. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van herbruikbare en duurzame materialen, zoals FSC-hout en staal. Er werd een moderne kitchenette ingebouwd. De in een stalen kozijn opgehangen nieuwe open trap voert naar de eerste verdieping. Inmiddels zijn ook ledmodules als lichtpunten geïnstalleerd.
De ontwerper vindt in dit duurzame streven ledverlichting uitstekend passen. Er zijn door groothandel Conelgro geleverde Verona’s en Venice’ aangebracht in de warmwitte kleur van 2900 K. De lichtpunten in het hoge plafond van de vergaderzaal geven op een heel onopvallende manier meer dan voldoende licht. Ook in de kantoorruimtes en in de kitchenette zijn leds aangebracht.
“Aangezien het pand pal aan de openbare weg ligt en de Amsterdamse grond tamelijk slap is, veroorzaakt voorbijgaand verkeer trillingen in het pand. Leds zijn ongevoelig voor trillingen, zodat zij - in tegenstelling tot halogeen - niet voortdurend vervangen hoeven te worden. Dat is met zo´n hoge zoldering van groot belang”, zegt Mohammadi.

 

Op afstand bedienen
“We zijn zeer content met onze ledverlichting”, vertelt Rob Brenninkmeijer, directeur van Digitalis. “Waar wij als gebruiker naar toe willen, is dat we onze verlichting en onze andere kantoorinstallaties op afstand buiten de deur kunnen bedienen met een smartphone. Wij hebben een kleine aanzet gegeven in de vorm van een KNX-systeem voor onze verwarming en zonwering”.
Leo van Aken, account manager van Klemko, vindt: “Wat de lichtinstallatie nog zuiniger kan maken, is de toepassing van een 1-10 V dimmer. Deze lichtsturing en het inpassen van ons Teletask-systeem zouden tot de mogelijkheden behoren met doorlussen naar KNX. Het wachten is tot de uitwisselbaarheid van systemen”.

Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules Herinrichting kantoor Digitalis met Klemko ledmodules

Auteur: Ron van Hoof
Fotograaf: Nico Brons

Lichtontwerper

MO Products & Architecture - Meddia Mohammadi

Groothandel

Conelgro

Gebruikte armaturen

  • Verona XPG LED modules in combinatie met Verona armaturen
  • Venice XPG LED armaturen

Bedrijfsgegevens

Klemko Techniek B.V.

Nieuwegracht 26
3763LB Soest

t: +31 88 00 233 00
f: +31 88 00 233 50
w: klemko.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q