Zoek naar:

Een project van: OneEightyOne

Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome

Een enorme constructie met 800 LED 17 Watt sources, 600 meter LED Pixel Strip en 150 Ethernet LED controllers. InventDesign is verantwoordelijk voor de LED verlichting en LED aansturing in de nieuwe show van Sensation ‘Welcome to the Pleasuredome’.

 

Op zaterdag 5 juli beleefde 40.000 danceliefhebbers de wereldpremière van de nieuwe show van Sensation in de Amsterdam Arena. Een show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.

 

Custom made LED product
De wens van het creatieve concept en design team van Sensation was een zeer warme LED-bron verwerkt in 8 bogen. De LED-bron die wij speciaal hebben laten ontwikkelen voor deze installatie heeft een lichttemperatur van 2300 Kelvin en een optimale lichtspreiding. Het licht wist zelfs de achterste hoeken van het voetbalstadion te bereiken. Er is een speciaal programma geschreven om de dimcurve te optimaliseren. Normaal wordt er in 256 stappen gedimd, in dit geval in 65.536 stappen (16 bit). Het was belangrijk dat de LED spots vloeiend konden dimmen. Alleen op de hoogtepunten werd het publiek verblind met licht.

 

De uitdaging in LED aansturing
De LED aansturing is het meest bijzondere in deze installatie en werd voor de allereerste keer in zo’n groot project geïmplementeerd. De krachtige LED controller is door InventDesign in huis ontwikkeld en kan wel 6000 pixels aansturen. Door het gebruik van de LED controller kon de benodigde bekabeling tot een minimum worden terug gebracht. Daarbij is alles door te lussen dankzij de ingebouwde Ethernet Switch met Neutrik Ethercon en Powercon. Het is de eerste show van formaat waar geen DMX meer wordt gebruikt. “Wij gaan van Art-Net direct naar de LED’s, dit spaart een hoop apparatuur uit, wat de set nog slimmer maakt”, aldus Stefan Verhoef.

 

MADRIX software
Ondanks dat er drie nieuwe GRAND MA’s voor de show zijn ingezet was het grote aantal universes een probleem. InventDesign stelde voor om de besturingssoftware MADRIX Ultimate in te zetten. De crew was eerst sceptisch maar na een goede demo waren ook zij geheel overtuigd over het gebruik van MADRIX LED software! InventDesign heeft de patch en basis programmering van de LED Pixel Strips verzorgd en legde de Art-Net koppeling tussen MADRIX en de GRAND MA’s.

 

Pixel gestuurde LED Strips
De DiGidot LED Strip RGB 16mm gaf een geweldig lichteffect in de bogen. De LED strip is per LED aanstuurbaar en heeft een PixelPitch van 16mm. Belangrijk is dat je de LED Strip op een goede manier programmeerd met MADRIX. Sensations Welcome to the Pleasuredome beschikt over de geweldige combinatie van spectaculaire lichtshow, burlesk danseressen, acrobaten en bijzondere special effects wat zorgt voor een onvergetelijke reis door de nacht.

 

 

Bekijk het project in het portfolio van InventDesign

en meer foto's op de Facebook pagina.

 

 

Heb je ook een project waarover je met ons zou willen sparren m.b.t. creatie en techniek? Neem dan vandaag nog contact met InventDesign op!

Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome Sensation World Tour Welcome to the Pleasuredome

Opdrachtgever

Sensation

Bedrijfsgegevens

OneEightyOne

Valschermkade 27
1059CD Amsterdam

t: 0208200170
w: https://oneeightyone.com/nl/
€: Webwinkel