Zoek naar:

Een project van: Attiva Lichtprojecten BV

AMPELMANN, ROTTERDAM

Onlangs is de nieuwe productiefaciliteit van Ampelmann officieel geopend. Deze nieuwe productiehal bevindt zich in de voormalige onderzeebootloods, onderdeel van de oude RDM-werf in het Rotterdamse havengebied. De nieuwe locatie is één van de vele stappen die de groei van het jonge OFFSHORE bedrijf Ampelmann mogelijk maakt.

De nieuwe productiehal biedt met 3.200 m2 voldoende ruimte voor de bouw van nieuwe ‘Ampelmannen’: bewegingscompensatie-systemen waarmee een veilige overstap op zee van een schip naar een vaste OFFSHORE constructie mogelijk is. De oorspronkelijke onderzeebootloods waar de productiefaciliteit zich in bevindt, is gebouwd in 1928. In de hoogtijdagen van de RDM was dit de bakermat van een 16-tal onderzeeërs, onder andere de Walrusklasse voor de Nederlandse marine. De Onderzeebootloods is, onder het beheer van het Havenbedrijf Rotterdam, inmiddels geheel opgeknapt en van alle moderne gemakken voorzien.

Vanwege de 16 meter hoge ruimte is gekozen voor “highbay” armaturen met Led technologie. Om de onderhoudskosten en het energieverbruik van de verlichting laag te houden, is technisch adviseur Techniplan op zoek gegaan naar een Led armatuur dat energiezuinig is én genoeg licht gelijkmatig op de VLOER kon krijgen. Dankzij de goede samenwerking tussen lichtleverancier Attiva, adviseur Techniplan en installateur Van Loon zijn alle partijen uitermate tevreden over het resultaat. De compacte en toch krachtige Disano Astro Led armaturen geven een mooi uniform lichtbeeld, ondanks het geringe aantal lichtpunten. Dit zit hem met name in een hoge efficiëntie gecombineerd met de slimme lens/led configuratie. De Disano Astro armaturen zijn beschikbaar met diverse breedstralende, diepstralende en asymmetrische optieken. Bij dit project levert de breedstralende optiek het beste resultaat.

AMPELMANN, ROTTERDAM AMPELMANN, ROTTERDAM AMPELMANN, ROTTERDAM AMPELMANN, ROTTERDAM AMPELMANN, ROTTERDAM

Kortom dé Led armatuur voor de industrie en prima alternatief op lijnverlichting of conventionele metaalhalogeen toepassingen!

Opdrachtgever

Ampelmann, Rotterdam (eigenaar)

 

 

Lichtontwerper

Techniplan adviseurs samen met Attiva Lichtprojecten

Installateur

Van Loon installatietechniek

Groothandel

Solar

Gebruikte armaturen

Disano Astro LED

Bedrijfsgegevens

Attiva Lichtprojecten BV

Neckar 12
2491BD Den Haag

t: 070-3172700
f: 070-3202117
w: attiva.nl/