Zoek naar:

Een project van: OneEightyOne

Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour

Ik ga op reis en neem mee... twee enorme LED installaties van InventDesign. Dat bedacht DJ Hardwell tijdens de voorbereidingen van zijn nieuwe wereldtournee. Beide shows in het kick-off-weekend, op 23 en 24 januari jl. in de Ziggo Dome te Amsterdam, waren al ver van te voren uitverkocht. De fans die kaarten hadden weten te bemachtigen konden deze unieke tour set daardoor als eerste beleven.

In opdracht van ALDA Events heeft InventDesign de LEDs geleverd en gemonteerd op een tour set ontworpen door 250K met complementair light design van Art of Light. De constructie en tour haalbaarheid is verder technisch uitgewerkt door MotionFX. De constructie en daarbij het LED systeem is zo ontwikkeld dat het in een recordtijd op -en af te bouwen is. We staan er als geen ander om bekend complexe LED installaties zo te bouwen dat ieder productie team en stagehand ermee overweg kan. Alle onderdelen zijn daarom Plug & Play, met Neutrik connectoren koppelbaar.

LED pixels
We bouwden een systeem gebaseerd op ons recentelijk opnieuw uitgebrachte digitale LED Strip. De LED Strip kenmerkt zich door de individuele aanstuurbare segmenten. Voor de tour is ruim een halve kilometer LED gebruikt. Iedere 8,5cm is afzonderlijk aanstuurbaar. Elk segment bevat 6 high brightness RGB SMD LEDs.

LED aansturing
Om de circa 4300 pixels aan te sturen hebben we onze volledig in eigen huis ontwikkelde DiGidot C-4 controller ingezet. Deze Art-Net controller is extreem krachtig en kan in de meest uitgebreide variant 12 DMX universes aansturen. De controller is ideaal voor dit soort installaties, niet alleen vanwege de hoge capaciteit maar ook vanwege de kleine omvang en het gewicht van slechts 130 gram. Als je een installatie als deze in het vliegtuig mee wilt nemen is elke kilo er eigenlijk al één te veel. De voedingen en controllers zijn ingebouwd in compacte installatie kasten. De controllers hebben een ingebouwde Ethernet Switch dus de kasten kunnen met ethernet eenvoudig worden doorgelust. Het lage gewicht en het kleine volume van de installatie kasten komt voort uit het feit dat de controller direct is gekoppeld aan de LEDs. Er zijn dus geen Art-Net nodes meer nodig en ook geen decoders van DMX naar het protocol waar de LEDs mee werken. De C-4 controller maakt een directe vertaling van Art-Net naar de LED. Dit scheelt een enorme berg aan apparatuur die je in traditionele opstellingen nog altijd tegenkomt.

MADRIX LED software
The Art of Light is verantwoordelijk voor het light design en operating van de I Am Hardwell wereldtour. Eén van de focuspunten is het kenmerkende dakgrid met LED. Om het dakgrid aan te sturen is er gekozen voor een combinatie tussen GrandMA 2 en MADRIX. We hebben inmiddels bewezen dat MADRIX een prima aanvulling is op een GrandMA, zo hebben we het systeem ook ingezet tijdens Sensation Welcome to the Pleasuredome. Stefan Verhoef, Creatief Directeur en oprichter van InventDesign, heeft het team van The Art of Light persoonlijk op weg geholpen met het maken van de patches en het creëren van diverse effecten.

‘We zijn trots dat onze LED installaties de wereld overgaan samen met de nummer 1 DJ van de wereld. De reacties uit het publiek spreken voor zich’.

Interesse in MADRIX? Schrijf je gelijk in voor één van de MADRIX workshops die wij twee maandelijks organiseren.

Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour Kick Off I Am Hardwell United We Are World Tour

Opdrachtgever

Alda Events

Architect

250K

Lichtontwerper

The Art of Light

Installateur

Motion FX, InventDesign

Gebruikte armaturen

http://ledisvet.nl/portfolio/hardwell-world-tour

Bedrijfsgegevens

OneEightyOne

Valschermkade 27
1059CD Amsterdam

t: 0208200170
w: https://oneeightyone.com/nl/
€: Webwinkel