Zoek naar:

Een project van: FAGERHULT BV

Thales

Een ruime open werkplek

De recente renovatie van het hoofdkantoor van Thales Nederland heeft het opvallende ontwerp van het gebouw aangevuld. Het oude kantoor is vernieuwd in een ruime open werkplek, met een strak ontwerp en flexibele verlichting om de Activity Based Working aanpak te vergemakkelijken.

Project

Het hoofdkantoor van Thales Nederland is gevestigd in Hengelo, en het is het centrale hart van een groot complex genaamd "Het Huygens-project". Fagerhult werd gekozen als de trotse partner om samen te werken met LKSVDD Architecten, DWA, Kippers Interieur en Linthorst Installatietechniek, vanaf de eerste schetsen tot de voltooiing.

Gerhard Kippers van Kippers Interieur zegt: "We wilden een kantoor voor Activity Based Work realiseren, door de verschillende kantoren te wijzigen tot grote meer open ruimtes die een spannende ervaring creëren. Niet alleen de ruimte, maar ook de kleur en indirect licht  kregen een belangrijke rol in deze transformatie. Fagerhult heeft echt begrepen wat noodzakelijk was om dit interieurconcept te bereiken."
 

Thales Thales Thales Thales Thales

Lichtoplossing

Omdat kleur en indirect licht een essentieel aspect van het project was, werd het interieur ontwikkeld door middel van een nauwe samenwerking tussen de architecten, installateur en Fagerhult. Door het gebruik van een combinatie van Tigris, Pleiad G3 en Tibi LED-armaturen is een gebouw gecreëerd dat natuurlijk, spannend en leuk is.

Pendelarmatuur Tibi, in verschillende maten, geeft in het centrale atrium een natuurlijk en levendig effect, in lijn met de wens van de architect voor een spannende hoofdruimte in het gebouw.

De werkomgevingen spelen echter de belangrijkste rol in het gebouw, waar 500 Tigris armaturen met direct/indirect licht werden geïnstalleerd. Het indirecte deel van de verlichting zorgt voor een gevoel van ruimte, terwijl het directe deel functioneel licht geeft.
Voor algemene verlichting werden Pleiad G3 downlighters gekozen.

Klik hier voor alle informatie over het project!


Fotografie: Iemke Ruige

Gebruikte armaturen

Bedrijfsgegevens

FAGERHULT BV

Lichtschip 19
3991 CP HOUTEN

t: 030-6889900
f: 030-6889944
w: fagerhult.nl