Zoek naar:

Een project van: TRILUX - Simplify Your Light

Orbis Medisch Centrum

Ziekenhuizen worden tegenwoordig zo ingericht dat ze door een aangename sfeer het genezingsproces ondersteunen. Het door Bonnema Architects ontworpen Orbis Medisch Centrum in het Nederlandse Sittard gaat nog een stap verder. Het combineert de voordelen van ziekenhuis en artsencentrum en schept door een intelligente indeling van de ruimten een maximum aan comfort voor de patiënten en de medewerkers.

 

Het Orbis Medisch Centrum is niet alleen toekomstbestendig door zijn geavanceerde technische uitrusting en de bewuste omgang met mensen, maar overtuigt ook door zijn doordachte architectuur. Als modern medisch centrum breidt het het klassieke ziekenhuis uit met een artsenpraktijk en een competentie- en vakcentrum met 350 werkplekken.

 

Met het Orbis Medisch Centrum heeft Bonnema Architecten een vooruitstrevend gezondheidsgebouw ontworpen dat met 425 bedden op twaalf afdelingen, acht operatiekamers en meer dan honderd spreekkamers voldoende plaats biedt voor de behandeling door gespecialiseerde artsen. Door de hoofdingang aan de kopse zijden van het gebouw belanden bezoekers en patiënten eerst in het 265 meter lange atrium, dat slim is ingedeeld, zodat de grootte niet als storend ervaren wordt. De ruimte dient als centrale ontmoetingsplaats, maar heeft ook een verdelende functie. Het atrium wordt deels zijdelings verlicht via de gevel, meer bepaald via de glazen dakvlakken, die door een intelligente oriëntatie naar de zon oververhitting van de ruimte in de zomer verhinderen.

 

Als het daglicht verdwijnt, biedt een combinatie van directe en indirecte verlichting voldoende helderheid. Voor licht in de ruimte wordt gezorgd door inbouwspots met directe lichtuitstraling tegen de wanden en het plafond en ook door opwaarts gerichte schijnwerpers die hun licht werpen op grote spiegels aan de wanden, van waar het weerkaatst in de ruimte. Zo heerst er ook bij slecht weer een aangename lichtsfeer.

Voor meer informatie klik hier!

Orbis Medisch Centrum Orbis Medisch Centrum

Opdrachtgever

Orbis Medisch en zorgconcern, Sittard

Architect

Bonnema Architects

Bedrijfsgegevens

TRILUX - Simplify Your Light

Databankweg 28
3821AL Amersfoort

t: 033-4557710
f: 0031-(0)334564140
w: trilux.com

Projectinformatie