Zoek naar:

Een project van: TRILUX - Simplify Your Light

Heilzaam Samenzijn

De nieuwbouw van de afdeling neonatologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven, België, behoort tot de modernste inrichtingen van zijn soort. In de afdeling voor vroeggeborenen en baby’s met een aangeboren aandoening werd het concept van de "Patient Family Centered Care" toegepast. Met andere woorden, het gaat hier niet alleen om een optimale medische verzorging, maar ook om een positieve sfeer in de ruimten.

 

De in maart 2014 in gebruik genomen afdeling telt 36 individuele familiekamers (waarvan vier voor premature tweelingen) die gerangschikt zijn in drie aan elkaar geschakelde ovalen. In de overlappende zones bevinden zich de doorgangen, de trappen en enkele nevenruimten. Het midden van elke ovaal is de werkzone van het medisch personeel.

 

Van hieruit hebben artsen en verpleegkundigen snel toegang tot alle kamers en kunnen ze de monitors van de kamers goed gadeslaan. Wat deze afdeling zo bijzonder maakt, is dat de ouders met kind een eigen afgezonderd plekje krijgen, dat ze zelfs persoonlijk kunnen inrichten - tot de verlichting toe: via een "Family-Button" kunnen de ouders in de individuele familiekamers zelf de lichtkleur regelen.

Voor meer informatie kijk hier!

Heilzaam Samenzijn Heilzaam Samenzijn Heilzaam Samenzijn

Opdrachtgever

Universitätsklinik Leuven, BE

Architect

De Jong Gortemaker Algra Rotterdam, NL
AR-TE Leuven, BE
STABO Leuven, BE

Bedrijfsgegevens

TRILUX - Simplify Your Light

Databankweg 28
3821AL Amersfoort

t: 033-4557710
f: 0031-(0)334564140
w: trilux.com