Zoek naar:

Een project van: TRILUX - Simplify Your Light

Ministerie van FinanciŽn

Het Nederlandse Ministerie van Financiën in Den Haag is grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht volgens de plannen van architectenbureau Meyer en Van Schooten. De doelstelling van het project was een open architectuur te creëren die met name een betere toegankelijkheid van het centrale terrein binnen het gebouw mogelijk maakte.

 

Het gebouw vergde veel creativiteit en fantasie van de architecten. Grijs beton, een eerder koud en onvriendelijk materiaal, was het vertrekpunt van het project. Vooral de hoofdingang was belangrijk bij de planning. Deze moest uitnodigend en representatief zijn en toch passen in het straatbeeld van Den Haag. Maar niet alleen het hoofdgebouw onderging een renovatie.

 

De twee grote tuinen en het atrium werden bezoekervriendelijk gemaakt en zijn nu een populaire ontmoetingsplaats geworden. 's Nachts hullen stralers van TRILUX het atrium in een exquis en prachtig licht. Het zijn immers kleine lichtaccenten die een unieke atmosfeer creëren. Op de grond zijn de afgebakende lichteilanden ruimtevormende elementen.

 

De binnenzone van het atrium is effectvol in scène gezet in plaats van over het hele vlak verlicht. Naast het hoofdgebouw en de tuinen speelt ook het nieuwe atrium een belangrijke rol. Tussen ruimteoverkoepelende steunpijlers is er genoeg plaats voor vergaderingen en evenementen, tegelijkertijd dient het atrium als representatieve verbindingsplaast voor medewerkers en bezoekers van het conferentiecentrum.

 

Analoog daarmee zetten vloerinbouwstralers en plafondstralers van TRILUX de bomen en de tuinvlakken fraai in scène. Optisch prikkelend is het samenspel van de aangestraalde groene omgeving en het gerichte blauwe licht. Moderne glasfronten maken de stijlvolle lichtarchitectuur volledig en bewijzen dat licht ook een vormgevend element kan zijn.

Klik hier voor meer informatie!

Ministerie van FinanciŽn Ministerie van FinanciŽn

Opdrachtgever

Government Building Agency/ Ministerie van Financiën

Architect

Meyer en Van Schooten Architecten

Bedrijfsgegevens

TRILUX - Simplify Your Light

Databankweg 28
3821AL Amersfoort

t: 033-4557710
f: 0031-(0)334564140
w: trilux.com