Zoek naar:

Een project van: TRILUX - Simplify Your Light

Playmobil Duitsland

Hoewel ze slechts 7,5 centimeter groot zijn, hebben de mannetjes van Playmobil als geen ander een weg gevonden naar kinderkamers over heel de wereld. In 40 jaar tijd zijn er meer dan 2,6 miljard stuks van verkocht. Vanuit het nieuwe logistiek centrum in Herrieden, Duitsland, begeven feeën, ridders, pizzabakkers, bouwvakkers en piraten zich op weg om pretlichtjes in kinderogen tevoorschijn te toveren. Om te garanderen dat er in het twaalf voetbalvelden grote magazijn geen enkel mannetje verloren gaat, is er goed, verblindingsvrij licht vereist bij het orderpicken en verzenden. Deze taak heeft TRILUX voor zijn rekening genomen!

 

Hoge efficiëntie, eenvoudige montage, korte terugverdientijd
Meer dan 5.200 armaturen van de TRILUX-series E-Line LED en T5N werden geïnstalleerd in Herrieden, Duitsland. Hoge efficiëntie, eenvoudige montage en korte terugverdientijd behoren tot de meest opvallende eigenschappen van dit aanpasbare lichtlijnsysteem. Met een lichtopbrengst van max. 134 lumen per watt* (LED-uitvoering) komt daar ook nog een opmerkelijke energie-efficiëntie bij. Doordat het systeem keuze biedt uit verschillende optieken, lichtkleuren en lichtstromen tussen 4.000 en 6.500 lumen, kan flexibel gereageerd worden op de specifieke eisen van de verschillende toepassingsgebieden. Zo konden in het Playmobilmagazijn met zijn hoge plafonds niet alleen de smalle gangpaden tussen de schijnbaar eindeloze stellingrijen optimaal verlicht worden, maar ook de zones voor het orderpicken en verzenden.

 

Lichtmanagementsysteem: efficiënt en milieubewust!
Naast een bijzonder lichtcomfort voor de 300 medewerkers van het logistiek centrum stond energie-efficiëntie centraal voor Playmobil. Daarom moest de verlichtingsinstallatie uitgerust worden met een geavanceerd lichtmanagementsysteem. Een daglichtafhankelijke besturing mocht daarbij niet ontbreken. Speciale sensoren meten de daglichtinval en regelen het kunstlicht op de juiste sterkte om het gewenste verlichtingsniveau te bereiken. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Om het kostenbesparingspotentieel van het lichtmanagementsysteem ten volle te benutten, werd de installatie bij Playmobil bovendien uitgerust met aanwezigheidsmelders. Via speciale visualisatiesoftware kan de gehele installatie centraal bewaakt en geschakeld worden. Het is mogelijk stellingrijen groepsgewijs te dimmen en aan te sturen. Dat dit geen luxe is, maar een praktisch hulpmiddel, mag duidelijk zijn gezien de totale oppervlak van bijna 90.000 vierkante meter met 135.000 palletplaatsen.

 

Onderhoudsvriendelijke lichtlijnen
De onderhoudsvriendelijkheid was een andere factor op grond waarvan Geobra Brandstetter GmbH & Co.KG – zo heet de onderneming achter het merk Playmobil – voor de E-line-serie van TRILUX gekozen heeft. "Het vlakke, gesloten oppervlak van de optiek maakt de lichtlijn minder vuilgevoelig", benadrukt Klaas Keur, productmanager van TRILUX. Als er toch verontreiniging optreedt, kan de optiek zonder veel moeite gereinigd worden. Samen met de lange levensduur van meer dan 50.000 bedrijfsuren (LED-uitvoering) bij een nagenoeg constante hoge lichtopbrengst (L80/B10) resulteert dit in een minimale onderhoudsbehoefte. Hoe eenvoudig en flexibel de omgang met licht aan de zijde van de klant kan zijn, bewees TRILUX bij de realisatie van het project. Hoewel er van product veranderd werd en bijgevolg de planning aangepast moest worden, kon tweederde van de 5.200 E-line-armaturen binnen slechts drie maanden aan Playmobil geleverd worden. Dit illustreert duidelijk hoe TRILUX zijn nieuwe ondernemingsfilosofie "Simplify Your Light" in de praktijk brengt.

Playmobil Duitsland

Bedrijfsgegevens

TRILUX - Simplify Your Light

Databankweg 28
3821AL Amersfoort

t: 033-4557710
f: 0031-(0)334564140
w: trilux.com