Zoek naar:

Een project van: FEILO SYLVANIA

Feilo Sylvania; Ekoplaza - Alkmaar

Feilo Sylvania creëert duurzaam lichtconcept voor EkoPlaza in Alkmaar

 

EkoPlaza begon in 1980 als kleine buurtwinkel in Amsterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een keten van zestig biologische supermarkten. Het filiaal in Alkmaar werd onlangs compleet verbouwd. Hiermee wilden ondernemers Arjan Nijdam, Jan Derk de Boer en Evert van Kessel voor de klant een prettige winkelervaring creëren. Deze moest naadloos aansluiten bij de waarden van EkoPlaza: het verkopen van eerlijke, biologische producten. Havells Sylvania kreeg de opdracht een passend lichtconcept voor deze winkel te ontwerpen en in samenwerking met installateur De Cirkel uit Alkmaar het project te begeleiden.

 

Wervend en aantrekkelijk presenteren

Duurzaam en energiezuinig waren de kernwoorden van het lichtconcept dat Feilo Sylvania ontwikkelde. Samen met De Cirkel begeleidde Feilo Sylvania de EkoPlaza-ondernemers bij de vijf weken durende verbouwing. Op de spanningsrail zijn Beacon Raw-armaturen toegepast, die de producten op de schappen wervend en aantrekkelijk presenteren. Bij de brood- en groenteafdeling en de kassa’s viel de keuze op het pendelarmatuur Bako. Door het gebruik van dit type armatuur zijn deze winkelgedeeltes duidelijk herkenbaar. De hoek met droge kruidenierswaren wordt verlicht met het Fast Trunking System, een hoogrendements lichtlijnsysteem voor T5-fluorescentielampen. Tot slot installeerde De Cirkel Rana fluorescentie pendelarmaturen in de ruimte die dienst doet als kantoor.

 

Sprankelende winkelervaring

Klanten van het EkoPlaza-filiaal in Alkmaar zijn erg enthousiast over de sprankelende verlichting en voelen zich prettig in de winkel. En dat bewijzen de cijfers: een stijgende omzet na de verbouwing, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daar komt nog bij dat met het nieuwe lichtplan de energierekening lager uitvalt. Dat betekent dat EkoPlaza Alkmaar zijn toch al betaalbare investering ruimschoots terugverdient.  En de klanten een prettig winkelomgeving biedt waarin de producten volledig tot hun recht komen.

Feilo Sylvania; Ekoplaza - Alkmaar Feilo Sylvania; Ekoplaza - Alkmaar Feilo Sylvania; Ekoplaza - Alkmaar Feilo Sylvania; Ekoplaza - Alkmaar

Installateur

De Cirkel, Alkmaar

Bedrijfsgegevens

FEILO SYLVANIA

Noorderlaan 105c
2030 Antwerpen

t: +31 (0)76 750 44 44
f: +31 (0)76 750 44 56
w: feilosylvania.com