Zoek naar:

Een project van: Veko Lightsystems International B.V.

Superzuinige VEKO LED verlichting

IGO-POST kiest voor superzuinige LED verlichting
In opdracht van elektrotechnisch installatiebedrijf Van Stratum Techniek uit Geldrop heeft Veko Lightsystems International twee nieuwbouw panden en een bestaande productielocatie van IGO-POST uit Helmond voorzien van LED verlichting. “Een schitterend project”, zegt Veko Rayon Manager Rudy Boogers trots. “In nauwe samenwerking met Van Stratum en IGO-POST hebben we een lichtplan op maat gemaakt. Deze mochten we vervolgens in praktijk uitvoeren. Goed overleg en vertrouwen tussen alle partijen vormden de basis voor een soepel lopend traject met een prachtig eindresultaat.”

Met eigen ogen
Veko heeft in eerste instantie een proefopstelling in één van de magazijnen opgehangen. Hierbij zijn in bestaande TL lijnen LED armaturen geplaatst. Op deze manier kon IGO-POST de verbeteringen zelf zien en beoordelen. Tevens is er een bezoek gebracht aan Vos Logistics in Oss, waar Veko pas geleden een soortgelijk project heeft afgeleverd.

Uiteindelijk hebben Van Stratum en Veko in de 10.000 m² tellende nieuwe uitbouw van het logistieke centrum circa 1.700 meter verlichting opgehangen. In totaal 414 LED armaturen. In de bestaande productielocatie is de verlichting gerenoveerd. 275 TL armaturen zijn daar vervangen door 170 LED armaturen en blindplaten die ervoor zorgen dat het lichtlijnprofiel helemaal gesloten is.

Energie- en kostenbesparingen
In de magazijnen en de productielocatie zijn de Veko lichtlijnen voorzien van aanwezigheidsmelders die de LED armaturen automatisch aan- en uitschakelen. Hierdoor wordt de inschakel periode dermate verkort dat dit, naast de besparing die de LED verlichting op zichzelf al oplevert, nog zorgt voor extra energie- en dus kostenbesparingen.

Tijdwinst
Tijd is schaars en tijd is geld. Dat realiseert  Veko zich goed. “Een vakkundige, snelle en korte montagetijd is ons doel”,  aldus Rudy. “Snelheid is vooral belangrijk  bij renovatieprojecten. Het liefst verstoren we de dagelijkse processen zo min mogelijk, zodat een fabriek of magazijn gewoon kan doordraaien. En dat is bij IGO-POST prima gelukt. De lichtlijnen  in de nieuwbouw hebben onze monteurs in negen dagen opgehangen, de renovatie van de TL verlichting heeft slechts vier dagen in beslag genomen. ”

“We houden hier overigens bij de ontwikkeling van onze producten al veertig jaar rekening mee. Daarnaast gebruiken we nagenoeg geen verpakkingsmateriaal wat naast de nodige tijdwinst tijdens de montage ook flink wat milieuwinst oplevert bovendien. Voor ons is de cirkel dan weer rond!”


“De communicatie tussen Veko en IGO-POST verliep in dit project bijzonder goed. Zo goed zelfs, dat de samenwerking al een vervolg heeft gekregen!” (Adri Schelle, Van Stratum Techniek)

“We zijn zeer tevreden met de Veko LED producten,  prachtige en zuinige verlichting. Met Van Stratum en Veko hebben we betrouwbare en kundige partijen gevonden, waarmee we bovendien zeer plezierig samenwerken.” (Jan van den Heuvel, IGO-POST)

Superzuinige VEKO LED verlichting Superzuinige VEKO LED verlichting

Opdrachtgever

IGO-POST

Installateur

Van Stratum Techniek

Bedrijfsgegevens

Veko Lightsystems International B.V.

Witte Paal 38
1742 NL Schagen

t: +31 224 273 273
f: +31 224 273 283
w: veko.com

Projectinformatie