Zoek naar:

Een project van: INDUSTRIELICHT B.V.

Paleisbrug 's-Hertogenbosch

De Paleisbrug (voorheen Ponte Palazzo) is de nieuwe fiets- en wandelverbinding tussen het Paleiskwartier en het centrum van ’s-Hertogenbosch. Op de brug is een verhoogd park aangelegd dat de oude binnenstad met de Hofvijver in het Paleiskwartier verbindt.

De Paleisbrug, welke door Benthem Crouwel Architecten is ontworpen, bestaat uit cortenstaal, beton en natuursteen. De brug is ongeveer 10 meter breed, 250 meter lang en voorzien van wandel- en fietspaden. De beplanting is verlicht, evenals de banken en paden, waardoor de Paleisbrug een aangename plek is geworden om te verblijven. De groeninrichting van de Paleisbrug is ontworpen door de Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf. Op basis hiervan en het ontwerp van de brug heeft lichtontwerper Robert Jan Vos in opdracht van de Grontmij en de gemeente ’s-Hertogenbosch een passend lichtontwerp gemaakt.

In het lichtontwerp zijn een groot aantal materialen van Industrielicht opgenomen te weten: CityElements van het fabricaat Hess, Lumenbeam LED-spots en Lumenfaçades LED-stralers van het fabricaat Lumenpulse. 

Paleisbrug 's-Hertogenbosch Paleisbrug 's-Hertogenbosch Paleisbrug 's-Hertogenbosch Paleisbrug 's-Hertogenbosch Paleisbrug 's-Hertogenbosch

Lichtontwerper

Robert Jan Vos

Gebruikte armaturen

CityElements van het fabricaat Hess, Lumenbeam LED-spots en Lumenfaçades LED-stralers van het fabricaat Lumenpulse. 

Meer informatie: www.industrielicht.nl

 

Bedrijfsgegevens

INDUSTRIELICHT B.V.

Van Hennaertweg 7
2592 CA Alblasserdam

t: +31(0) 78 6920 900
w: industrielicht.nl

Projectinformatie
 

 

G-PM8QG98C1Q