Zoek naar:

Een project van: FEILO SYLVANIA

Feilo Sylvania; De Rosmolen, Beneden-Leeuwen

Sport- en ontmoetingscentrum De Rosmolen in Beneden-Leeuwen had zijn beste tijd gehad. Na veertig jaar was het tijd voor een compleet nieuw gebouw. In april 2014 ging de eerste paal in de grond en in de herfst van 2015 was de bouw voltooid. Wat je nu zoal vindt in het pand? Het dorpshuis, een theater, een sporthal, vergaderruimten, een bibliotheek en een café-restaurant.

 

Zo veel bestemmingen voor één gebouw vraagt om een niet-alledaags ontwerp. Het pand kan van elke zijde benaderd worden.  In het concept van het gebouw werd hiermee rekening gehouden en werd gekozen voor een speelse compositie van allerlei blokken in verschillende materialen. Het verbindende element tussen alle onderdelen is een transparante gang.  Factor Architecten, die deel uitmaken van IA groep, hebben het opvallende multi-functionele gebouw ontworpen.  IA Elektrotechniek stond in voor de technische realisatie en koos voor een totaalverlichtingsoplossing van Feilo Sylvania.

 

In onderling overleg werd gekozen voor energiebesparende lichtoplossingen, toegespitst op de specifieke behoeften in de verschillende ruimten. Er werd een uiteenlopende selectie gemaakt uit de productassortimenten van Lumiance, Concord en Sylvania.

 

Op de buitengevel werden de stoere Monitor wandarmaturen van Concord toegepast. In de heldere verbindende gang onderstrepen de Lumiance Inverto armaturen met direct/indirecte lichtverdeling de hoogte van de doorgang. In de bibliotheek werd gekozen voor Concord Officelyte Concave voor een mooie indirecte verlichting.  In de overige multifunctionele ruimtes werden ook nog Sylvania Rubico armaturen en Lumiance Insaver LED downlights.

Het resultaat: een stralende, multifunctionele accommodatie.

Feilo Sylvania; De Rosmolen, Beneden-Leeuwen Feilo Sylvania; De Rosmolen, Beneden-Leeuwen Feilo Sylvania; De Rosmolen, Beneden-Leeuwen Feilo Sylvania; De Rosmolen, Beneden-Leeuwen

Architect

Factor Architecten

Installateur

IA Elektrotechniek 

Gebruikte armaturen

Monitor wandarmaturen van Concord
Lumiance Inverto armaturen
Concord Officelyte Concave
Sylvania Rubico armaturen
 

Bedrijfsgegevens

FEILO SYLVANIA

Noorderlaan 105c
2030 Antwerpen

t: +31 (0)76 750 44 44
f: +31 (0)76 750 44 56
w: feilosylvania.com

 

 

G-PM8QG98C1Q