Zoek naar:

Een project van: FAGERHULT BV

De Hoogstraat Revalidatie

Het oude revalidatiecentrum was donker, onaantrekkelijk en ouderwets. De Hoogstraat wilde dat veranderen in een open, fris en kleurrijk centrum waar patiënten, personeel en bezoekers zich comfortabel en welkom zouden voelen. Daglicht zou daarbij een belangrijke rol spelen.

Project
In 2008 rondde Fagerhult het project Hoogstraat Orthopedietechniek succesvol af. Een paar jaar later, 2011, kwamen er steeds concretere plannen voor een volledige renovatie van het revalidatiecentrum. Fagerhult werd onmiddellijk betrokken bij de discussies over de nieuwe lichtinstallaties.

Oplossing
De belangrijkste beslissing was om indirect licht te gaan gebruiken, omdat de meeste patiënten in de Hoogstraat zich verplaatsen in een rolstoel of in bed liggen. Deze armaturen werden vooral geïntegreerd in de woningen/kamers van de patiënten. Alle armaturen zijn zeer gebruiksvriendelijk. In de gangen werden hoge lichtniveaus bereikt met 300 lux armaturen, die geregeld en geprogrammeerd kunnen worden om daglichtdynamiek na te bootsen, op ieder moment van de dag. 

Tijdens het project, wilde de Hoogstraat een leuk element creëren op de Jeugdafdeling. Er werd een weg ontworpen door de verschillende gangen en Fagerhult liet armaturen installeren die de verkeerslijnen volgden. Het gaf een zeer dynamische en speelse indruk.

Fagerhult was ook verantwoordelijk voor de noodverlichting in het hele gebouw.

Last but not least, werd Fagerhult gevraagd om het paradepaardje van het ziekenhuis, de kiss & ride luifel, te verlichten. Verlicht vanaf de grond geeft het een zeer welkome en veilige indruk.

Fotografie: Iemke Ruige Fotografie
 

De Hoogstraat Revalidatie  De Hoogstraat Revalidatie  De Hoogstraat Revalidatie  De Hoogstraat Revalidatie

Opdrachtgever

Lichtontwerper

Bedrijfsgegevens

FAGERHULT BV

Lichtschip 19
3991 CP HOUTEN

t: 030-6889900
f: 030-6889944
w: fagerhult.nl

 

 

G-PM8QG98C1Q