Zoek naar:

Een project van: ERCO LIGHTING BV

Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen

In 1997 als één van de eerste concept stores wereldwijd geopend op de Parijse Rue Saint Honoré, stelt Colette sindsdien de norm op het terrein van mode en lifestyle. Het uitgebreide en voortdurend geactualiseerde aanbod wordt met de meest recente ERCO LED-lichttechniek perfect geënsceneerd.
Colette biedt een zeer exclusieve shoppingervaring: op drie verkoopniveaus en in totaal 740 m2 presenteren en verkopen oprichtster Colette Rousseau en creatief director Sarah Andelman collecties van de meest gevraagde internationale modeontwerpers. Dit wordt gecomplementeerd met geselecteerde schoenen, horloges, sieraden, tassen, cosmetica, parfums, boeken, tijdschriften, sportartikelen, meubels en woonaccessoires, muziek en technische gadgets. 
De shop is niet alleen veelzijdig - met verschillend geënsceneerde verkoopzones, een geïntegreerde galerie voor wisselende kunstexposities en een klein, verfijnd horecagedeelte in de kelder, de zogenaamde "Water Bar" - maar ook altijd volgens de tijdgeest.  Wekelijks worden de etalages en individuele zones van de shop opnieuw gedecoreerd.
Een flexibel lichtconcept met ERCO LED-lichttechniek ensceneert optimaal de afzonderlijke zones en de steeds wisselende luxeartikelen in de winkel: met een voortreffelijke kleurweergave die iedere kleurnuance van de gepresenteerde mode met een exacte en sprankelende verlichting naar de voorgrond haalt, en de snit en materialen haarscherp en plastisch vormgeeft. Hier wordt de jarenlange ervaring van ERCO op het terrein van de museumverlichting ingezet: de goed afgeschermde lichtwerktuigen zorgen bij de glazen schappen en vitrines voor een comfortabele presentatie van accessoires, horloges en sieraden en voor een precieze belichting van de geëxposeerde kunst.

Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen Colette Store Parijs - Shopverlichting voor wisselende ensceneringen

De gebruikte Optec spots van ERCO laten er hun veelzijdigheid zien - met verschillende lichtverdelingen kunnen ze aan alle vereisten voor eersteklas winkelverlichting voldoen. In de etalages zorgen ze voor een contrastrijke accentuering van de etalagepoppen evenals van de schoenen en tassen op de glazen schappen; via de verkooptafels in de zogenaamde "Hitech-zone" op de begane grond voor een verblindingsvrije verlichting van horloges en technische gadgets.
De combinatie van Optec spots en Optec lens-wallwashers in een rail langs de rand van het raam op de bovenverdieping schept een groot visual comfort met gelijkmatige basisverlichting van de verkoopzone. De verschillende ERCO armaturen delen de bonte, veelzijdige wereld van Colette in zones in - op die wijze zorgen ze voor oriëntatie en reageren flexibel op het snelle tempo van de lifestyle in de Parijse luxetempel. 

Opdrachtgever

Colette Store, Parijs/Frankrijk

Gebruikte armaturen

Optec, Quintessence

Fotoverwijzing: ERCO GmbH, www.erco.com, Fotograaf: Edgar Zippel, Berlijn/Duitsland

Bedrijfsgegevens

ERCO LIGHTING BV

Gooimeer 13
1411 DE Naarden

t: +31(0)35 699 17 10
f: +31(0)35 694 63 83
w: erco.com